Menu
TR ENG

Neden Analiz Edilmiş Bal

Doğal bal, kaynağı yalnızca doğa olan baldır. Balda hile olup olmadığı balın tadından, kokusundan ya da görüntüsünden anlaşılmaz. Tek yöntem, analiz edilmesidir.

 

Ürünün hangi arıcılardan, hangi bölgelerden temin edildiği mutlaka saptanmalı ve tüketici,  istediği anda bu bilgilere ulaşabilmelidir. Analizlerin, konusunda uzman ve akredite bir laboratuarda gerçekleştirilmiş olması, sonuçların güvenirliği açısından önemlidir. Analiz kapsamında öncelikle balın gerçek olup olmadığı incelenmelidir: Mutlaka %C4 şekerler (IRMS), HMF, prolin, diastaz, nem, iletkenlik ve şeker yapısı (Fruktoz, Glikoz, Sakkaroz, Maltoz,Turanoz) analizleri yapılmalıdır. Yanı sıra bal duyusal olarak da incelenmeli ve kimyasal analiz sonuçları, duyusal analiz sonuçları ile uyumlu olmalıdır. Ürünün gerçek ve doğal bal olduğu saptandıktan sonra da mutlaka kalıntı analizleri yapılmalıdır. Kalıntı analizleri dahilinde sadece naftalin analizi yapmak yeterli değildir. Bu kapsamda en azından, ülkemizde çok sık rastlanan sulfadimidine (sulfamethazine), tetrasiklin ve streptomisin kalıntıları da mutlaka araştırılmalıdır. Analiz sonuçlarının, bal konusunda uzman ve deneyimli bir ekip tarafından değerlendirilmesi son derece önemlidir. Zira her farklı bal türünde farklı fiziko kimyasal ve duyusal özellikler bulunmaktadır. Ayrıca balın orijin tespiti için polen analizi yapılarak arının nektarı hangi çiçeklerden aldığı da belirlenmelidir.

 

Aşağıda sorgulanacak analiz raporu, belirtilen parti numarasına ait balın, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olduğunu göstermektedir. Katkısız ve kalıntısız (sağlıklı ve doğal) olan balımızı güvenle tüketebilirsiniz.


Balınızın izini sürün.
Balparmakizi uygulaması balınızın gerçekliğini 92 doğallık testi ile garanti ediyor!

Ürününüzün etiketindeki Priospot uygulamasını kullanarak, Balparmak parmak izi doğrulamasını başlatmak ve ürün özet analiz raporuna ulaşmak için lütfen aşağıdaki link’i tıklayın.

qr.balparmak.com.tr

 

Holospot Numarası ile Arama

Örnek:
469a90ca

Parti Numarası ile Arama

Örnek:
BPM15.0030