Menu
TR ENG

Balparmak Özel Lezzetler Serisi/Yöresel

Balın uzmanı Balparmak, ülkemizin 48 ayrı yöresinde yapılan araştırmalar sonucu, en ideal lezzetleri Yöresel Ballar serisinde bir araya getirdi.

 

Türkiye'nin beş ayrı yöresinden (Şemdinli, Muş, Yüksekova, Kayseri ve Bingöl), sadece o yörenin yaylalarından, ovalarından, kır çiçeklerinden seçilen, kokularıyla farklı, lezzetleriyle doyumsuz bu ballar, Balparmak Yöresel Ballar adı altında sunuluyor.

  • Balparmak Bingöl

    Balparmak Bingöl

    Bingöl ilinin de sınırları içine giren Bingöl Dağları’da 109`u Türkiye için endemik, yaklaşık 1000 çeşit yabani çiçekli bitki türü yetişir.

    + Devamı »

  • Balparmak Şemdinli

    Balparmak Şemdinli

    Şemdinli, özel bir doğal bitki örtüsüne sahiptir. Türkiye için endemik ve nadir bitki türleri bakımından zengindir.

    + Devamı »

  • Balparmak Yüksekova

    Balparmak Yüksekova

    Yüksekova (Hakkari), ortalama yüksekliği 1950 m. olan dağlık bir bölgedir. İlçenin florası, yer aldığı topografya nedeniyle çok özeldir.

    + Devamı »

  • Balparmak Kayseri

    Balparmak Kayseri

    Kayseri, Erciyes Dağı, Sultan Sazlığı gibi önemli bitki alanlarını içine alan 400’ü nadir ve endemik olmak üzere 2000 kadar çiçekli bitki türünün doğal olarak yetiştiği bir ilimizdir.

    + Devamı »

  • Balparmak Muş

    Balparmak Muş

    Türkiye’nin en büyük ovalarından olan Muş Ovası özel bir floraya sahiptir. Endemik olan Muş Lalesi ile ünlenen ilin bitki çeşitliliği bakımından zengin ovaları arılar için nektar ve polen kaynağıdır.

    + Devamı »