Menu
TR ENG

Ballı Çilekli Limonata

(250 ml’lik 4 bardak)

 

Malzemeler:

300 gr Çilek

2 adet Limon

500 ml (2,5 su bardağı) içilebilir su.

3 yemek kaşığı Balparmak Bal

100 gr taze zencefil

 

Servisi İçin:

Taze nane

1 bardak için 3 adet Küp Buz

 

Hazırlanışı:

- Limonun kabuklarını rendenin ince yeri ile rendeleyin ve sularını sıkın. Taze zencefili çok ince rende ile rendeleyin. Limon kabuklarını, rendelenmiş taze zencefili, limon suyunu ve 250 ml suyu, Balparmak bal ile karıştırın. Bu karışımı buzdolabında 4 saat bekletin.

- Başka bir kaba çilekleri ve 250 ml suyu ekleyerek blendırdan geçirin. Sürenin sonunda her iki karışımı harmanlayarak ince bir süzgeçten veya tülbentten süzün.

 

Sunum Önerisi:

- 250 ml lik su bardağına 3 adet küp buz koyun. 

- Üzerlerine hazırladığınız limonatayı paylaştırın.

- Limonatanın üzerine taze nane yapraklarını ekleyin ve servis edin.