Menu
TR ENG

Ballı Bademli Pilav ve Buharda Levrek

4 kişilik

 

Malzemeler Levrek İçin;

2 adet fileto çıkarılmış levrek ( 4 yarım )

Tuz ve karabiber

 

Malzemeler Pilav İçin;

 

1 su bardağı 200 g basmati pirinci

( Pirinci ıslamak için 2 yemek kaşığı tuz ve 2 su bardağı sıcak su )

 

100 g soyulmuş badem

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı Balparmak bal

 

Servisi İçin;

4 adet doğranmış frenk soğanı

4 dal pazı yaprağı

 

Hazırlanışı;

Öncelikle bu yemeği yapabilmeniz için bir buhar tenceresine ihtiyacınız olacaktır.

Ya da, bir tencere içine süzgeç yerleştirerek bu işlemi yapabilirsiniz.

-Pirinci 4 su bardağı sıcak su ve tuz ile yaklaşık 3 saat ıslayın ve sürenin sonunda süzün.

-Pirincin ön pişirme aşamasını yapmak için, bir tencereye 2 litre su koyun ve kaynatın.  Pirinci ekleyin ve 4-5 dakika pişirin. Hiç vakit kaybetmeden ve süreyi asla geçirmeden süzün, Üzerine bol miktarda su geçirerek duş edin.

-Hazırladığınız buhar tenceresinin altına pazı yapraklarını serin ve üzerine az haşlanmış pirinci dökün.  Tencerenin kapağını kapatın ve pirinci buharda 1 saat pişirin.  Pirinçler mevcut miktarlarının 3 kat üstünde şişecekler.  Kapağını açın ve üzerine balıkları döşeyin.  İlave 15 dakika daha buharda pişirin.

-Bademleri tereyağında altın sarısı renk alıncaya kadar kavurun. Balı ekleyerek ocaktan alın.

 

Sunum veya Öneri;

-Pilavı pazı yapraklarının üzerine koyun.  Kavrulmuş ballı bademler ve doğranmış frenk soğanları ile ister üst üste, isterseniz fotoğraftaki gibi servis edin.