Menu
TR ENG

Ballı Biberiyeli Izgara Piliç

4 kişilik

 

Malzemeler:

4 adet Piliç göğüs fileto

 

Marine etmek için:

2 yemek kaşığı Balparmak bal

1 yemek kaşığı yeşil limon suyu

1 adet yeşil limon kabuğu rendesi

1 adet limon kabuğu rendesi

1 diş sarımsak – ezilmiş

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı taneli hardal

2 dal taze biberiye

Tuz ve karabiber

 

Servisi İçin:

500 g mini havuç

1 yemek kaşığı tereyağı

 

Hazırlanışı :

- Marine sosunu hazırlamak için, gerekli malzemenin tamamını oval bir kaba koyun ve çırpma teli yardımı ile karıştırın.

- Piliç göğüsleri marine sosuna ekleyin ve elinizle iyice karıştırın.

- Bu karışımı buzdolabında 6 saat bekletin.

- Izgara izli bir tavada ve kısık ateşte, piliçler altın sarısı renk alıncaya kadar ters düz ederek pişirin. 

- Mini havuçları, tereyağında ve üzerini kapatarak kısık ateşte hafifçe pişirin.

 

Sunum veya Öneri :

- Bu reçetenin marine sosundaki bal ürünün çabuk kızarmasına sebep olabilir.  Eğer hala içi pişmemiş ise, piliçleri 175 °C önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirebilirsiniz.

- Mini havuç yerine, arzu ettiğiniz sebzeler ile servis edebilirsiniz.