Menu
TR ENG

Ballı Muzlu Ayva Tatlısı

Malzeme 
• 4 ayva 
• 1 elma 
• 4 muz 
• 4 yemek kaşığı bal
• 100 g çekirdeksiz kuru üzüm 
• 8 su bardağı su 
• 6 su bardağı tozşeker 
• 1 çay kaşığı şeker boyası 
• Tarçın • 8 yemek kaşığı kaymak 
• 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz 

Hazırlanışı 
Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın. Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun. Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin. Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın.