Menu
TR ENG

Ballı Pofuduk

Malzeme 
• 3 yumurta 
• 1,5 su bardağı un 
• 1 paket vanilya 
• 1 çay kaşığı karbonat 
• 2 yemek kaşığı şeker 
• 1,5 limonun suyu ve kabuğunun rendesi 
• Kızartmak için, sıvı yağ 
• 1 yemek kaşığı pudra şekeri 
• 2 yemek kaşığı bal 

Hazırlanışı 
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, karbonatı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı iyice karıştırın. Tavada yağı kızdırdıktan sonra hamurdan bir kaşık kadar alıp kızgın yağa dökün. Hamurları yağda iyice kızarttıktan sonra yağını süzerek servis tabağına alın. Üzerlerine bal ve pudra şekeri gezdirdikten sonra servis yapın.