Menu
TR ENG

Şehzade Tatlısı

Malzeme
Hamuru için 
• 1.5 su bardağı süt 
• 1 su bardağı un 
• 2 adet yumurta
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ 
• Tuz İç malzemesi
• 2 adet iri muz 
• 1/2 çay bardağı dövülmüş fındık 
• 1/2 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı 
• 200 gr kaymak
• 1 su bardağı süzme bal 
Süslemek için 
• Mevsim meyveleri 
• Antepfıstığı içi 

Hazırlanışı 
 Krep hamuru için süt, elenmiş un, bir tutam tuz ve yumurtaları, mikserle ya da çırpma teli yardımıyla, pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Teflon bir tavayı ocağın üzerinde iyice ısıtın. Her bir krep için birer tatlı kaşığı sıvıyağ ısıtın. Krep hamurundan bir kepçe kadarını tavanın ortasına dökün. Tavanın tamamını kaplayacak şekilde yavaşça yayın. Üzeri göz göz olunca, diğer tarafını spatula yardımıyla çevirip, pişirin. Kâğıt bir havlu üzerine alıp, üzerini tekrar kâğıt bir havlu ile (yumuşak ve ılık kalması için) kapatın. Malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayın ve krepleri üst üste dizin. Muzların kabuklarını soyup, ince dilimleyin. Fındık içi, antepfıstığı ve bal ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı kreplerin içlerine paylaştırın. Dürüm gibi sarıp verev şeklinde kesin. Servis tabağına alın. Üzerlerini isteğe göre kaymak, mevsim meyveleri ve antepfıstığı içi ile süsleyip servis yapabilirsiniz.