BAL ZENCEFİL : MUCİZEVİ SİHİR

Doğa, bize mucizelerini gösterme konusunda oldukça cömerttir. Bu cömertliği bazen bir kumsalda,bazen yemyeşil bir ormanda, bazen de damaklarımızda hissederiz. Doğadan gelen bu eşsiz cömertliğin sağlığımıza çok yararlı olduğu genellemesini gönül rahatlığı ile yapabiliriz. Doğanın bize sunduğu faydalı ürünleri tek başına tüketebileceğimiz gibi bazen onları karıştırıp bir sağlık ve lezzet iksiri oluşturarak takım çalışmasının nelere kadir olduğunu da açık bir şekilde görebiliriz.

Bir çiçek ve arının mucizevi salgısı olan bal ile başlı başına değerli olan zencefil, iki önemli doğal sağlıklı kaynağı

Kış aylarında da sıkça isimlerini duyduğumuz bu ikili nedir, neye yararlıdır ve karışım nasıl hazırlanır? Hepsini tek tek anlatacağız. Yazının sonuna geldiğinizde bir sağlık iksirini keşfetmenin mutluluğuna varacağınızı hatırlatalım ve hazırsanız başlayalım.

Tanıştıralım: Bal!

Balın faydalarını birçoğumuz biliyoruz ve bundan asla şüphe duymuyoruz. Harika tadından çok, arıların üstün çabalarından dolayı bile balı çok seviyor olabiliriz.

Zencefillerin Gücü Adına!

 

Genelde tropik iklimlerde yetiştiği için bize uzak görünen, ama tadı çok tanıdık olan bir bitki zencefil. Biz onu genelde baharat olarak kullanıyoruz, fakat kök olarak da tüketenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Yapısındaki uçucu yağlar sebebiyle de yüksek vitamin ve besin kaynağıdır kendisi. Protein, yağ, nişasta, kalsiyum, fosfor, demir ile B ve C vitaminleri içerir.

 

Zencefil ve Bal Karışımı Neye İyi Gelir?

Bal, tek başına bu kadar güçlüyken yanına bir de keskin tadı ve özellikleriyle karakteristik bir bitki olan zencefil eklenince karışımının neler başarabileceğini tahmin edebiliyor musunuz? Söyleyelim: Sağlık! Natural Food Series’e göre zencefil - bal karışımının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Enfeksiyonel hastalıklarda bal ve zencefil iki önemli kahraman; çünkü bu ikili, bağışıklık sistemini güçlendirmekte oldukça etkili. Bu ikili, vücuttaki zararlı bakterilerle yarışıyor ve mikropların vücuttan çabucak atılmasını sağlıyor.

  • Solunum yolları konusunda uzman olan zencefil-bal, solunum rahatsızlıklarında kullanılabilir.

  • Sindirim düzenini sağlayarak gaz, kabızlık gibi problemlerin önlenmesine yardımcı olur.

  • Antimikrobiyal etkisi sayesinde ağız ve diş sağlığında etkilidir.

 

Zencefil - Bal Karışımı Nasıl Hazırlanır?

Bir kavanoza taze zencefilleri ince ince dilimleyip kavanozun yarısını doldurun. Daha sonra yıkadığınız limonu, kabuklarıyla birlikte dilimleyin ve zencefillerin üzerine yerleştirin. Son olarak kavanoza bal ekleyin. Bal ve zencefil sulanacağı için kavanozu tamamen doldurmayın. Karışımın ağzını kapatın ve bekletin. Bu karışımı kullanacağınız zaman, bir su bardağına 2 yemek kaşığı bu karışımdan koyun. Üzerine yine 1 dilim limon ilave edin. Biraz da sıcak suyla hepsini karıştırın.

Zencefil Bal Limon Çayı Nasıl Hazırlanır?

Zencefil bal limon çayını hazırlamak için hem taze zencefil hem de toz zencefil kullanabilirsiniz.

  • Taze zencefil, bal, limon: 1 büyük bardak zencefil çayı için 15-20 gram zencefili rendeleyip ya da ince ince doğrayıp kaynamış suya atın. 10 dakika kaynamış suda bekletin. Demlendikten sonra çaya 1 tane ince kesilmiş limon dilimi ve 1 çay kaşığı bal ekleyin.

  •  Toz zencefil, bal, limon çayı: Kaynamış suyu bardağa doldurun. 1 büyük bardak için yarım çay kaşığı toz zencefili bu suya ekleyin. İyice karıştırın ve 4-5 dakika demlenmesini bekleyin. Sonrasında bir parça limon ve 1 çay kaşığı bal ile çayınızı tamamlayın.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.