BALLI BADEMLİ PİLAV VE BUHARDA LEVREK
Malzemeler Levrek için ( 4 kişilik)
- 2 adet fileto çıkarılmış levrek ( 4 yarım )
- Tuz ve karabiber
Malzemeler Pilav İçin
- 1 su bardağı 200 g basmati pirinci (Pirinci ıslamak için 2 yemek kaşığı tuz ve 2 su bardağı sıcak su )
- 100 g soyulmuş badem
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Servisi İçin
- 4 adet doğranmış frenk soğanı
- 4 dal pazı yaprağı
Hazırlanışı
Öncelikle bu yemeği yapabilmeniz için bir buhar tenceresine ihtiyacınız olacaktır. Ya da, bir tencere içine süzgeç yerleştirerek bu işlemi yapabilirsiniz. Pirinci 4 su bardağı sıcak su ve tuz ile yaklaşık 3 saat ıslayın ve sürenin sonunda süzün. Pirincin ön pişirme aşamasını yapmak için, bir tencereye 2 litre su koyun ve kaynatın. Pirinci ekleyin ve 4-5 dakika pişirin. Hiç vakit kaybetmeden ve süreyi asla geçirmeden süzün, Üzerine bol miktarda su geçirerek duş edin. Hazırladığınız buhar tenceresinin altına pazı yapraklarını serin ve üzerine az haşlanmış pirinci dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinci buharda 1 saat pişirin. Pirinçler mevcut miktarlarının 3 kat üstünde şişecekler. Kapağını açın ve üzerine balıkları döşeyin. İlave 15 dakika daha buharda pişirin. Bademleri tereyağında altın sarısı renk alıncaya kadar kavurun. Balı ekleyerek ocaktan alın.
Sunum veya Öneri
Pilavı pazı yapraklarının üzerine koyun. Kavrulmuş ballı bademler ve doğranmış frenk soğanları ile ister üst üste, isterseniz fotoğraftaki gibi servis edin.