BALLI BİBERİYELİ IZGARA PİLİÇ
Tarih : 01 Ağustos 2019
Kategori : Ballı Tarifler
Malzemeler
- 4 adet Piliç göğüs fileto
Marine etmek için
- 2 yemek kaşığı Balparmak bal
- 1 yemek kaşığı yeşil limon suyu
- 1 adet yeşil limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 diş sarımsak – ezilmiş
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı taneli hardal
- 2 dal taze biberiye
- Tuz ve karabiber
Servisi İçin
- 500 g mini havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Marine sosunu hazırlamak için, gerekli malzemenin tamamını oval bir kaba koyun ve çırpma teli yardımı ile karıştırın. Piliç göğüsleri marine sosuna ekleyin ve elinizle iyice karıştırın. Bu karışımı buzdolabında 6 saat bekletin. Izgara izli bir tavada ve kısık ateşte, piliçler altın sarısı renk alıncaya kadar ters düz ederek pişirin. Mini havuçları, tereyağında ve üzerini kapatarak kısık ateşte hafifçe pişirin.
Sunum veya Öneri
Bu reçetenin marine sosundaki bal ürünün çabuk kızarmasına sebep olabilir. Eğer hala içi pişmemiş ise, piliçleri 175 °C önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirebilirsiniz. Mini havuç yerine, arzu ettiğiniz sebzeler ile servis edebilirsiniz.
SON EKLENEN BLOG YAZILARI