BALLI BİBERİYELİ IZGARA PİLİÇ

Malzemeler

  • 4 adet Piliç göğüs fileto

Marine etmek için

  • 1 yemek kaşığı yeşil limon suyu
  • 1 adet yeşil limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 diş sarımsak – ezilmiş
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı taneli hardal
  • 2 dal taze biberiye
  • Tuz ve karabiber

Servisi İçin

  • 500 g mini havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı 

Marine sosunu hazırlamak için, gerekli malzemenin tamamını oval bir kaba koyun ve çırpma teli yardımı ile karıştırın. Piliç göğüsleri marine sosuna ekleyin ve elinizle iyice karıştırın. Bu karışımı buzdolabında 6 saat bekletin. Izgara izli bir tavada ve kısık ateşte, piliçler altın sarısı renk alıncaya kadar ters düz ederek pişirin. Mini havuçları, tereyağında ve üzerini kapatarak kısık ateşte hafifçe pişirin.

Sunum veya Öneri 

Bu reçetenin marine sosundaki bal ürünün çabuk kızarmasına sebep olabilir. Eğer hala içi pişmemiş ise, piliçleri 175 °C önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirebilirsiniz. Mini havuç yerine, arzu ettiğiniz sebzeler ile servis edebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.