BALLI IHLAMUR NEDİR, NASIL YAPILIR VE NASIL TÜKETİLİR?

Ballı Ihlamur

Kış aylarının vazgeçilmez destekçisi ıhlamur çayı, Balparmak Ihlamur Balı ile buluştuğunda sizce ortaya nasıl bir karışım çıkabilir? Biz söyleyelim: Yoğun lezzetli ve benzersiz!

Yaz başlangıcında sokakları dolduran tatlı kokusuyla güneşin sıcaklığına eşlik eden ıhlamur, kışın ise kurutulmuş olarak nimetlerini insanlığa sunmaya devam ediyor. Yediden 70’e çok sevilen bu aromatik bitkinin şu an pek çok kişi gibi sizin mutfağınızda da bulunduğunu tahmin edebiliyoruz. Peki ya ıhlamur çayınızı, bu kez de Balparmak’ın en sevilen monoflora bal çeşitlerinden Ihlamur Balı ile hazırlamaya ne dersiniz? Ihlamurun en tatlı halini içeren bu zengin tarifi denediğinizde, her gün tüketmek isteyebilirsiniz!

1. BALLI IHLAMUR NEDİR?

Ballı Ihlamur Nedir?

Ballı ıhlamur, ıhlamur çayına bal ilave edilerek kolayca hazırlanabilen sıcak bir içecek çeşidini oluşturuyor. Kış aylarında sık tüketilen ıhlamur çayı, rafine şeker yerine bal ilave edilerek yapıldığında hem daha yoğun lezzetli hem de daha güvenilir içerikli oluyor. Üstelik kullanılan bal çeşidi ıhlamur balı ise bu çay, çok daha yoğun aromalı ve tadına doyulmaz bir hale geliyor!

2. BALLI IHLAMUR NASIL YAPILIR?

Ballı Ihlamur Nasıl Yapılır?

Önerdiğimiz ballı ıhlamur tarifi için gerekli malzemeleri ve diğer bilgileri hemen alt satırda görebilir; dilerseniz porsiyonu artırmak için malzeme miktarını da buna göre doğru orantılı olarak arttırabilirsiniz:

Porsiyon: 1 Kişilik

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Bekleme Süresi: 5 Dakika

Materyaller:

  • Kapaklı Küçük Tencere

  • Süzgeç

  • Kupa

Malzemeler:

  • Kurutulmuş Ihlamur (1 tutam)

  • Su (1 büyük su bardağı)

  • Balparmak Ihlamur Balı (İstenilen miktarda)

  • Limon [Tercihe göre (2 dilim)]

  • Çubuk Tarçın (Tercihe göre)

2.1. BALLI IHLAMUR YAPILIŞI

  • Tencereyi ocak gözüne alın ve içerisine sadece su ekleyin.

  • Su kaynadıktan sonra ocağı söndürün. İçerisine ıhlamur yapraklarını ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. (Bu aşamada dilerseniz karışıma limon dilimlerini de ilave edebilirsiniz.)

  • Bekleme süresi sonunda, suyun sıcaklık derecesi azaldığında karışımı süzün.

  • Kupaya doldurduğunuz süzme ıhlamur çayına Balparmak Ihlamur Balı’nı ilave edin.

  • Çayı iyice karıştırdıktan sonra -eğer limonu tercih etmediyseniz- servis öncesi kupanın içerisine çubuk tarçını ekleyebilirsiniz.

3. BALLI IHLAMUR NASIL TÜKETİLİR?

Ballı Ihlamur Nasıl Tüketilir?

Ihlamur çayını günde 3-4 bardağa kadar istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Ancak yukarıdaki yapılış adımlarını incelerken, bu tarifte ıhlamurun kaynatılmadığını siz de fark etmiş olmalısınız. Bunun nedeni, ıhlamurun içerisindeki faydalı bileşenlerin kaynama esnasında yok olmasını önlemek. Bunun yerine ıhlamurun kaynatılıp bekletilen suya ilave edilmesi faydalı bileşenlerin daha iyi korunmasını sağlıyor. Kış aylarında ıhlamur çayı tüketirken bundan sonra siz de bu bilgiyi göz önünde bulundurabilirsiniz.

4. BALLI IHLAMUR ETKİLERİ NELERDİR?

Ballı Ihlamurun Faydaları Nelerdir?

Ballı ıhlamurun etkileri, ıhlamurun ve balın değerli içeriklerini bir arada sunmasından ileri geliyor. Çeşitli fenolik maddelerle birlikte A ve C vitaminlerini içerdiği için iyi bir antioksidan kaynağı olan ıhlamur, vücuda aynı zamanda kalsiyum, magnezyum ve demir desteği de sağlıyor. Arıların ağırlıklı olarak ıhlamur çiçeklerinin nektarlarından ürettiği ıhlamur balı ise içerdiği karbonhidrat, protein, vitamin, mineral, fenolik bileşik ve enzimlerle beslenmeye çok yönlü olarak katkı sağlıyor. Ballı ıhlamur da bu sayede sadece yoğun lezzete değil, güçlü bir takviye edici besin olma özelliğine de kavuşuyor. 

E, hadi afiyetle! 


T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.