BALLI MUZLU AYVA TATLISI

Malzeme

  • 4 ayva 
  • 1 elma 
  • 4 muz 
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 100 g çekirdeksiz kuru üzüm 
  • 8 su bardağı su 
  • 6 su bardağı tozşeker 
  • Tarçın
  • 8 yemek kaşığı kaymak 
  • 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın. Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun. Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin. Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.