BALLI MUZLU AYVA TATLISI
Tarih : 05 Şubat 2019
Kategori : Ballı Tarifler
BALLI MUZLU AYVA TATLISI
Malzeme
- 4 ayva
- 1 elma
- 4 muz
- 4 yemek kaşığı bal
- 100 g çekirdeksiz kuru üzüm
- 8 su bardağı su
- 6 su bardağı tozşeker
- Tarçın
- 8 yemek kaşığı kaymak
- 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın. Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun. Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin. Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın.
SON EKLENEN BLOG YAZILARI