Tükendi
Gelince Haber VerAnadolu’nun yemyeşil yaylalarında el değmeden yetişen bitkiler, arıların bal üretimi için benzersiz bir kaynak oluşturuyor. Yayla bitkilerinin yüksek rakımlı ve nemli yetişme ortamları, bu bitkilerin polen yoğunluğu ve aromalarına olumlu yönde etki ediyor. Üstelik yayla florasında çok sayıda endemik tür de bir arada bulunuyor. Bu bitki türlerinden elde edilen bal, böylece kendine has bir aromaya sahip oluyor.
Yayla balı, Balparmak’ın ortalama bin metre rakıma sahip yaylalarda üretilen ballardan derlediği özel bir çiçek balı çeşididir. Elde edildiği çiçeklerin nem oranından dolayı baskın bir tada ve aynı zamanda ferah bir aromaya sahiptir.
İçerdiği karbonhidrat sayesinde, diğer doğal bal çeşitleri gibi yayla balının da enerji değeri yüksektir. Ayrıca içeriğinde çeşitli vitaminler, proteinler, mineraller ve lif de bulunur. Balparmak Yayla Çiçek Balı’nın enerji değeri ise 100 gramda 304 kaloridir.
Yayla balını, yemekleri ve tatlıları lezzetlendirmek için kullanabileceğiniz gibi içeceklerde rafine şekere alternatif olarak da tercih edebilirsiniz. Bu değerli balın tadını daha baskın şekilde hissetmek isterseniz, ürünü tek başına tüketebilirsiniz. Peki, balın tavuk yemeklerine çok yakıştığını biliyor muydunuz? Bunun için ızgara tavuğunuzu marine etmek amacıyla hazırladığınız sosa iki yemek kaşığı Balparmak Yayla Çiçek Balı eklemeniz yeterli! Detaylı tarif için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz!
Çam ağaçlarının öz suyu ile beslenen koşnil böceğinin salgılarının arılar tarafından işlenmesiyle ortaya çıkan çam balı, sıra dışı üretim yolculuğu sayesinde kendine has aromatik bir lezzete kavuşuyor. Çam ormanlarının odunsu ve ferah kokusunu sofralara taşıyan bu bal çeşidi, Balparmak tarafından Anadolu’da en yoğun üretimin yapıldığı Muğla ve civarındaki bölgelerden derleniyor. Kolay kullanım sunan kapağı ile Balparmak Çıtkapak Çam Balı, her an ve her yerde keyifli bir tüketim sunuyor.
Çam balı, çam ağaçlarının öz suyu ile beslenen koşnil böceğinin ağaç üzerinde bıraktığı hoş kokulu salgılardan üretilen bir bal çeşididir. Renk, koku ve kıvam bakımından çiçek ballarından ayrılan bu salgı balı çeşidi, içeriği ve lezzeti ile yediden 70’e keyifle tüketilebilen besinlerden biri olmaktadır.
Organik asitler, enzimler ve mineral maddeler yönünden zengin olan çam balı, özellikle de vücudun günlük enerji ihtiyacını doğal yollardan karşılamaya katkıda bulunur. Zengin içeriği sayesinde çok yönlü bir tüketim sunan bu bal, kendine has aromatik ve yumuşak bir tada sahiptir. Çam balının 100 gramında yaklaşık 304 kalori bulunmaktadır.
Çam balını yiyecek ve içeceklerinize ilave ederek kullanabileceğiniz gibi tek başına da tüketebilirsiniz. Doğal şeker bileşenlerinin düşük oranı sayesinde uzun süre kristalleşmeden saklayabileceğiniz bu balı, aromasını ve besin değerlerini kaybetme riski olmadan gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.