Hoş kokusu ile bulunduğu ortamlarda hemen fark edilebilen lavanta hakkında, aromatik bir bitki olması dışında neler biliyorsunuz? Pek çok farklı kullanım alanı bulunan lavantayı gelin, birlikte tanıyalım!
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan karabiberin neden “baharatların kralı” olarak anıldığını biliyor muydunuz? Tadıyla olduğu kadar kokusuyla da her yemekte kendisini belli eden karabiber, bu şöhreti hak etmek için sayısız neden sunuyor!
Kakao hem büyüleyici tadıyla hem de barındırdığı vitaminlerle hemen herkes için büyük bir değer taşıyor. Siz de konu kakao olunca “Asla vazgeçemem!” diyenlerdenseniz, gelin; kakao üzerine detaylı bir tura çıkalım!
Karanfil, sahip olduğu güzel aroma ile hemen herkesin bildiği ve severek kullandığı bir bitki. Fakat karanfilin değerli bir bitki oluşu yalnızca bu sebepten değil. Beslenmeden bakıma dek karanfilin gücünden pek çok alanda yararlanmak mümkün!
Harnup adıyla da bilinen keçiboynuzu meyvesi, içerdiği doğal şeker ve faydalı bileşenlerle hem lezzet hem de takviye edici besin alternatifi arayanların ortak noktası…
“Kestane kebap, yemesi sevap.” cümlesini bugüne kadar sanıyoruz ki duymayan yoktur. Peki, sizce bu sözü söyleyenler kestane tüketimine neden bu denli büyük bir önem yüklüyor olabilir?
Kış aylarında zencefil tüketiminin bir hayli artması, pek çok kişiye bu bitkinin vücuda etkilerini merak ettiriyor. Peki, zencefilin faydalarını siz de mi henüz tüm yönleriyle bilmeyenlerdensiniz? O halde hazırladığımız bu dosya, sizin için bu kış pek çok şeyi değiştirebilir!
Hoş aromasıyla dokunduğu her tarife lezzet katan tarçın, sadece tadıyla değil; yararlı içerikleriyle de insan beslenmesinde önemli bir yer tutuyor. Peki, tarçının özellikleri ve vücuda etkilerinden siz ne kadarını biliyorsunuz?
Kış aylarında meyve-sebze raflarına sarı ve turuncu renkleriyle canlılık katan narenciye çeşitleri, sadece rengiyle değil içeriğiyle de hayat dolu! Peki, mutfağınızda onlara daha fazla yer açmak için narenciyeleri biraz yakından tanımaya var mısınız?