Bugün dünya genelinde, akla bile gelmeyecek farklı konularda faaliyet gösteren birçok şirket ve işletme bulunuyor. Şirketlerin ve işletmelerin çağa ayak uydurabilmeleri için yeni trendlere ve gelişmelere ayak uydurması gerekiyor. İşte tam da bu noktada Ar-Ge adı verilen çalışmalar devreye giriyor. Peki, sizce Ar-Ge tam olarak nedir ve neyi kapsar? Hadi öğrenelim!
Sizce kraliçe arılar diğer dişi arılara göre neden daha uzun yaşıyor olabilir? Sebebi elbette sadece kraliçe unvanına sahip olmaları değil. Ortalama bir dişi arının yaklaşık üç ay yaşadığı bir kovanda kraliçe arıların ömrü altı yıla kadar uzayabiliyor. İşte bu yazıda sizlere, kraliçe arının uzun yaşama sırlarından bahsedeceğiz!
İnsanoğlunun aklı ve doğanın sundukları birleşerek yeni bir gıda koruma yöntemini daha ortaya çıkardı: Liyofilizasyon! Gıda endüstrisinde giderek yaygınlaşan liyofilizasyon yöntemi, besinlerin zengin içeriklerinin tüketim anına dek en yüksek seviyede korunmasına imkan tanıyor. Peki ama nasıl? Balparmak’ın yeni arı sütü ürününde kullandığı bu tekniğin tüm detayları, işte karşınızda!
Muz, belki de dünya üzerinde en çok tüketilen meyvelerden biri… Muzun bu kadar çok tüketilmesinin sebebi ise yalnızca kolay erişilebilir bir tropik meyve olması değil; aynı zamanda benzersiz lezzete ve zengin bir içeriğe sahip olması! Damakta izi kalan tadıyla muz hem doğrudan meyve olarak tüketim hem de çeşitli tariflerde kullanım açısından pek çok alternatif sunuyor.
Çok yönlü kullanımı ile hemen her yerde karşımıza çıkan ısırgan otu, mutfaklarımızdan kozmetik ürünlerimize kadar hayatımızın pek çok alanına dahil oluyor. Peki, mucizevi özellikleri ve muhteşem tadıyla yüzyıllardır kullanılmakta olan ısırgan otunu siz ne kadar tanıyorsunuz?
Geçmiş çağlarda “hayatın meyvesi” olarak adlandırılan hünnapı, cömert doğanın bizlere sunduğu paha biçilemez bir hediye olarak tanımlamak mümkün. Gerek zengin lif içeriği gerekse de içerdiği diğer özel bileşenlerle pek çok alanda kullanılan hünnapın tüm bilinmeyenlerini hemen şimdi keşfedin!
Arıların doğaya ve insanlığa katkıları, sizce sadece bitkilerde tozlaşmaya aracılık etmeleri ve bal üretimiyle mi sınırlı? Mesela bu minik canlıların kraliçeleri ve yenidoğan yavruları için salgıladıkları daha özel bir sıvı olduğunu biliyor muydunuz? Arısütü ile tanışın! Üstelik kapsül formuyla tüketilmesi artık çok daha kolay!
Ramazan sofraları tatlısız olmaz! Peki, hafif beslenmenin önemli olduğu bu özel ayda, şekerli tatlılardan mahrum kalmak yerine onları doğal bir tatlandırıcı olan bal ile yeniden hazırlamaya ne dersiniz?
Ramazanın vazgeçilmez tatlarından olan hurma, sütlü muhallebiyle bir arada... Bir de bal ile taçlanan bu nefis karışımın lezzeti ise zirvede!
Tatlı olduğu kadar da faydalı bir içecek
Ramazan denilince akla gelen lezzetlerden belki de ilki...
Şerbet denilince aklınıza ağır tatlar mı geliyor?
Bu lezzete hayran kalacaksınız!
Hem hafif hem de besleyici hurmalı top tarifi ile ramazan sofralarınıza yepyeni ve aynı zamanda bilindik bir tat katmaya ne dersiniz?
Rafine şeker yerine bal ilave ederek hazırlayacağınız meyveli güllaç tarifiyle, ramazan sofralarınızı afiyetle tüketeceğiniz hafif bir tatlıyla zenginleştirebilirsiniz!
Marine sosunu hazırlamak için, gerekli malzemenin tamamını oval bir kaba koyun...
Somon balıklarını, yaklaşık 33 g'lık 24 eşit parçaya bölün. Marine sosunu...
Elmaları iyice yıkayıp soyun ve çekirdeklerini temizleyin. Dilimleyip meyve ...
Öncelikle bu yemeği yapabilmeniz için bir buhar tenceresine ihtiyacınız...
Limon kabuklarını sebze soyacağı ya da keskin bir bıçakla, limonun beyaz kısım ...
Muzun kabuklarını soyup dilimleyin. Kararmaması için limon suyunu üzerine ...
Ihlamuru sıcak suda 5 dakika bekletin. Fincana bal ve tarçını ekleyin. Tarçın...
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, karbonatı, limon suyunu, limon ...
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Elmalar bölünmeden, ortaları delik kalacak şeki...
Osmanlı mutfağından Helva-i Hakani, Sirkencubin ve Terkib-i Çeşidiye tarifi detayları için ...