Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Arama Yap
Sepetim
AR-GE ÇALIŞMASI NEDİR? AÇILIMI NE ANLAMA GELİR?

AR-GE ÇALIŞMASI NEDİR? AÇILIMI NE ANLAMA GELİR?

Bugün dünya genelinde, akla bile gelmeyecek farklı konularda faaliyet gösteren birçok şirket ve işletme bulunuyor. Şirketlerin ve işletmelerin çağa ayak uydurabilmeleri için yeni trendlere ve gelişmelere ayak uydurması gerekiyor. İşte tam da bu noktada Ar-Ge adı verilen çalışmalar devreye giriyor. Peki, sizce Ar-Ge tam olarak nedir ve neyi kapsar? Hadi öğrenelim!

Devamını Oku
31.08.2023
10-HDA DEĞERİ NEDİR? NEDEN ÖNEMLİDİR?

10-HDA DEĞERİ NEDİR? NEDEN ÖNEMLİDİR?

Sizce kraliçe arılar diğer dişi arılara göre neden daha uzun yaşıyor olabilir? Sebebi elbette sadece kraliçe unvanına sahip olmaları değil. Ortalama bir dişi arının yaklaşık üç ay yaşadığı bir kovanda kraliçe arıların ömrü altı yıla kadar uzayabiliyor. İşte bu yazıda sizlere, kraliçe arının uzun yaşama sırlarından bahsedeceğiz!

Devamını Oku
31.08.2023
LİYOFİLİZE ÜRÜN NEDİR? LİYOFİLİZASYON NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

LİYOFİLİZE ÜRÜN NEDİR? LİYOFİLİZASYON NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

İnsanoğlunun aklı ve doğanın sundukları birleşerek yeni bir gıda koruma yöntemini daha ortaya çıkardı: Liyofilizasyon! Gıda endüstrisinde giderek yaygınlaşan liyofilizasyon yöntemi, besinlerin zengin içeriklerinin tüketim anına dek en yüksek seviyede korunmasına imkan tanıyor. Peki ama nasıl? Balparmak’ın yeni arı sütü ürününde kullandığı bu tekniğin tüm detayları, işte karşınızda!

Devamını Oku
31.08.2023
Muz Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Muz Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Muz, belki de dünya üzerinde en çok tüketilen meyvelerden biri… Muzun bu kadar çok tüketilmesinin sebebi ise yalnızca kolay erişilebilir bir tropik meyve olması değil; aynı zamanda benzersiz lezzete ve zengin bir içeriğe sahip olması! Damakta izi kalan tadıyla muz hem doğrudan meyve olarak tüketim hem de çeşitli tariflerde kullanım açısından pek çok alternatif sunuyor.

Devamını Oku
23.06.2023
ISIRGAN OTU NEDİR, ISIRGAN OTU NASIL KULLANILIR?

ISIRGAN OTU NEDİR, ISIRGAN OTU NASIL KULLANILIR?

Çok yönlü kullanımı ile hemen her yerde karşımıza çıkan ısırgan otu, mutfaklarımızdan kozmetik ürünlerimize kadar hayatımızın pek çok alanına dahil oluyor. Peki, mucizevi özellikleri ve muhteşem tadıyla yüzyıllardır kullanılmakta olan ısırgan otunu siz ne kadar tanıyorsunuz?

Devamını Oku
15.06.2023
HÜNNAP NEDİR, HÜNNAP NASIL KULLANILIR?

HÜNNAP NEDİR, HÜNNAP NASIL KULLANILIR?

Geçmiş çağlarda “hayatın meyvesi” olarak adlandırılan hünnapı, cömert doğanın bizlere sunduğu paha biçilemez bir hediye olarak tanımlamak mümkün. Gerek zengin lif içeriği gerekse de içerdiği diğer özel bileşenlerle pek çok alanda kullanılan hünnapın tüm bilinmeyenlerini hemen şimdi keşfedin!

Devamını Oku
14.06.2023
KAPSÜL ARI SÜTÜNÜN ÜRETİM SÜRECİ NASILDIR?

KAPSÜL ARI SÜTÜNÜN ÜRETİM SÜRECİ NASILDIR?

Arıların doğaya ve insanlığa katkıları, sizce sadece bitkilerde tozlaşmaya aracılık etmeleri ve bal üretimiyle mi sınırlı? Mesela bu minik canlıların kraliçeleri ve yenidoğan yavruları için salgıladıkları daha özel bir sıvı olduğunu biliyor muydunuz? Arısütü ile tanışın! Üstelik kapsül formuyla tüketilmesi artık çok daha kolay!

Devamını Oku
17.05.2023
İFTAR MENÜLERİNİZ İÇİN BALLI RAMAZAN TARİFLERİ

İFTAR MENÜLERİNİZ İÇİN BALLI RAMAZAN TARİFLERİ

Ramazan sofraları tatlısız olmaz! Peki, hafif beslenmenin önemli olduğu bu özel ayda, şekerli tatlılardan mahrum kalmak yerine onları doğal bir tatlandırıcı olan bal ile yeniden hazırlamaya ne dersiniz?

Devamını Oku
16.03.2022
RAMAZAN MENÜLERİNİN NEFİS TAMAMLAYICISI: BALLI HURMALI MUHALLEBİ

RAMAZAN MENÜLERİNİN NEFİS TAMAMLAYICISI: BALLI HURMALI MUHALLEBİ

Ramazanın vazgeçilmez tatlarından olan hurma, sütlü muhallebiyle bir arada... Bir de bal ile taçlanan bu nefis karışımın lezzeti ise zirvede!

Devamını Oku
02.03.2022
RAMAZAN AYI İÇİN KUSURSUZ BİR LEZZET: BALLI AYVA KOMPOSTOSU

RAMAZAN AYI İÇİN KUSURSUZ BİR LEZZET: BALLI AYVA KOMPOSTOSU

Tatlı olduğu kadar da faydalı bir içecek

Devamını Oku
12.04.2021
İFTAR SOFRALARININ GELENEKSEL LEZZETİNE YENİ BİR SOLUK: BALLI GÜLLAÇ

İFTAR SOFRALARININ GELENEKSEL LEZZETİNE YENİ BİR SOLUK: BALLI GÜLLAÇ

Ramazan denilince akla gelen lezzetlerden belki de ilki...

Devamını Oku
11.04.2021
BAHARI RAMAZAN SOFRALARINA TAŞIYAN LEZZET: BALLI REYHAN ŞERBETİ

BAHARI RAMAZAN SOFRALARINA TAŞIYAN LEZZET: BALLI REYHAN ŞERBETİ

Şerbet denilince aklınıza ağır tatlar mı geliyor?

Devamını Oku
11.04.2021
RAMAZANIN KLASİK LEZZETİNE YENİ BİR YORUM: HURMALI TOPLAR

RAMAZANIN KLASİK LEZZETİNE YENİ BİR YORUM: HURMALI TOPLAR

Hem hafif hem de besleyici hurmalı top tarifi ile ramazan sofralarınıza yepyeni ve aynı zamanda bilindik bir tat katmaya ne dersiniz?

Devamını Oku
24.01.2021
RAMAZAN SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ: BALLI MEYVELİ GÜLLAÇ

RAMAZAN SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ: BALLI MEYVELİ GÜLLAÇ

Rafine şeker yerine bal ilave ederek hazırlayacağınız meyveli güllaç tarifiyle, ramazan sofralarınızı afiyetle tüketeceğiniz hafif bir tatlıyla zenginleştirebilirsiniz!

Devamını Oku
06.08.2019
BALLI BİBERİYELİ IZGARA PİLİÇ

BALLI BİBERİYELİ IZGARA PİLİÇ

Marine sosunu hazırlamak için, gerekli malzemenin tamamını oval bir kaba koyun...

Devamını Oku
01.08.2019
BALLI HARDALLI SOMON TERİYAKİ

BALLI HARDALLI SOMON TERİYAKİ

Somon balıklarını, yaklaşık 33 g'lık 24 eşit parçaya bölün. Marine sosunu...

Devamını Oku
01.08.2019
BALLI ELMA SUYU

BALLI ELMA SUYU

Elmaları iyice yıkayıp soyun ve çekirdeklerini temizleyin. Dilimleyip meyve ...

Devamını Oku
01.08.2019
BALLI BADEMLİ PİLAV VE BUHARDA LEVREK

BALLI BADEMLİ PİLAV VE BUHARDA LEVREK

Öncelikle bu yemeği yapabilmeniz için bir buhar tenceresine ihtiyacınız...

Devamını Oku
01.08.2019
BALLI ZENCEFİLLİ LİMONATA

BALLI ZENCEFİLLİ LİMONATA

Limon kabuklarını sebze soyacağı ya da keskin bir bıçakla, limonun beyaz kısım ...

Devamını Oku
01.08.2019
BALLI MEYVE SALATASI

BALLI MEYVE SALATASI

Muzun kabuklarını soyup dilimleyin. Kararmaması için limon suyunu üzerine ...

Devamını Oku
01.08.2019
TARÇINLI BALLI IHLAMUR

TARÇINLI BALLI IHLAMUR

Ihlamuru sıcak suda 5 dakika bekletin. Fincana bal ve tarçını ekleyin. Tarçın...

Devamını Oku
01.08.2019
BALLI POFUDUK

BALLI POFUDUK

Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, karbonatı, limon suyunu, limon ...

Devamını Oku
23.07.2019
ELMASİYE

ELMASİYE

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Elmalar bölünmeden, ortaları delik kalacak şeki...

Devamını Oku
17.07.2019
OSMANLI MUTFAĞINDAN BİR ESİNTİ

OSMANLI MUTFAĞINDAN BİR ESİNTİ

Osmanlı mutfağından Helva-i Hakani, Sirkencubin ve Terkib-i Çeşidiye tarifi detayları için ...

Devamını Oku
11.03.2019
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.