ÇİKOLATANIN FISTIK VE BAL İLE BULUŞMASI: FUDGE BROWNIE

Çikolatanın Fıstık ve Bal ile Buluşması: Fudge Brownie

Bitter çikolata, fıstık ezmesi ve bal lezzetinin bir araya geldiği enfes fudge tarifi ile özel davetleriniz için hem pratik hem de lezzetli atıştırmalıklar hazırlayın!

Çikolata, eşsiz tadı ve mutluluk hissi veren doğal formülü ile dünyanın açık ara en sevilen besini olabilir. Bu nedenle bu tatlı, muhtemelen sizin için de tam anlamıyla bir tutkuya dönüşmüş durumda. Fakat diğer yandan şekerden uzak durmaya ve formunuzu korumaya da özen göstermek istiyorsunuz. Bu nedenle sütlü seçeneklerden ziyade bitter çikolataları tercih edebilirsiniz. Tabii bitterin yoğun tadını, yüksek fayda sağlayan değerli ve leziz besinlerle zenginleştirmek de sizin elinizde…

Arıların tatlı mucizesi bal ve kendine has lezzetiyle yer fıstığının, bitter çikolata ile buluştuğunu hayal edin. Üstelik tuzun sürpriz uyumuyla biraz daha dengeli ve fazlasıyla gurme bir tat elde ettiğinizi varsayın. Nasıl, sıra dışı ve aynı zamanda çok çekici değil mi? İşte bol çı̇kolatalı, ballı ve fıstık ezmelı̇ fudge tarı̇fı̇… Bu öneri sizi de cezbettiyse, fudge yapımı için şimdi harekete geçme zamanı!



1. FUDGE NE DEMEK?

Fudge Ne Demek

Fudge, bir gastronomi kavramı olarak tatlı gıdaların bir araya getirilerek karamelize edilmesi ve pürüzsüz bir kıvam elde edilmesini ifade ediyor. Temel formülünde şeker, tereyağı ve süt içeren bu tatlı; çikolata vb. farklı malzemelerle de yapılabiliyor. Böylece birbirinden çok farklı fudge çeşitleri elde edilebiliyor. Çikolata ile yapılan tariflerde ortaya kıvam olarak nuga, tat olarak ise brownie’yi andıran yoğun bir lezzet çıkıyor.

2. FUDGE YAPIMINA DAİR...

 Fudge Yapımına Dair

Porsiyon: 10 Kişilik / 20 Dilim

Hazırlama Süresi: 30 Dakika

Bekleme Süresi: 3 Saat

Materyaller:

  • Orta Boy ve Küçük Tencere

  • Çırpıcı

  • Dikdörtgen Cam veya Porselen Kap

Malzemeler:

  • Balparmak Süzme Çiçek Balı (2 yemek kaşığı)

  • Bitter Çikolata [200 gram (2,5 kare paket)]

  • Kırık Fıstık (1 avuç)

  • Şekersiz Fıstık Ezmesi (5 yemek kaşığı)

  • Tuz (1 çimdik)

3. FUDGE NASIL YAPILIR?

Fudge Nasıl Yapılır

Bitter çikolataların eritilmesi, fudge yapmak için ilk ve en fazla zaman gerektiren aşamayı oluşturuyor. Sonrasında ise tüm adımlar oldukça kolay ve zahmetsiz ilerliyor. O zaman hazırsanız, fudge yapımı başlasın!

3.1. Eritme ve Karıştırma Aşaması

  • Orta boy tencereyi orta kısmına kadar su ile doldurun ve ocağa koyun.

  • Bitter çikolataları kırarak küçük boy tencereye yerleştirin.

  • Su kaynadığında küçük boy tencereyi orta boy tencerenin içine yerleştirin ve çikolataların benmari usulü erimesini bekleyin.

  • Bitter çikolatalar eriyip hafifçe soğuduktan sonra, içerisine sırasıyla dört yemek kaşığı fıstık ezmesi ve iki yemek kaşığı Balparmak Süzme Çiçek Balı ekleyin.

  • Fudge kıvamını doğru bir şekilde tutturmak için tüm malzemeleri homojen hale gelinceye dek karıştırın.

  • Karışımın içerisine fıstık parçalarını da atarak yeniden karıştırın.

 

3.2. Hazırlık ve Sunum Aşaması

  • Karışımı donmadan, seçtiğiniz dikdörtgen kaba hızlı bir şekilde dökün.

  • Bir yemek kaşığı fıstık ezmesini karışımın üzerinde gezdirin.

  • Yüzeydeki fıstık ezmesine kürdan ile hafifçe mozaik bir görünüm verin.

  • Ardından fudge’yi buzdolabına koyarak üç saat bekleyin.

  • Buzdolabından çıkardıktan sonra tatlının üzerine bir çimdik tuz ekleyin ve servis edin. Tatlıyı sonrasında da buzdolabında tutabilirsiniz.

Kısa sürede hazırlayarak bitter çikolataya karşı konulmaz bir lezzet kazandıracağınız bu enfes tarif hem sizi hem de davetlilerinizi mest edecek.

Şimdiden afiyet olsun!

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.