Balparmak Çıtkapak Doğal Çam Balı - 600 Gram
Çam ağaçlarının öz suyu ile beslenen koşnil böceğinin salgılarının arılar tarafından işlenmesiyle ortaya çıkan çam balı, sıra dışı üretim yolculuğu sayesinde kendine has aromatik bir lezzete kavuşuyor. Çam ormanlarının odunsu ve ferah kokusunu sofralara taşıyan bu bal çeşidi, Balparmak tarafından Anadolu’da en yoğun üretimin yapıldığı Muğla ve civarındaki bölgelerden derleniyor. Kolay kullanım sunan kapağı ile Balparmak Çıtkapak Çam Balı, her an ve her yerde keyifli bir tüketim sunuyor.
Balparmak Çıtkapak Çam Balı, yumuşak aromasıyla sofralarınıza doyumsuz bir lezzet katarken
pratik ambalajıyla da vazgeçilmeziniz olacak. Siz de hemen sepetinize ekleyin!
Çam Balı ve Özellikleri Nelerdir?
Çam balı, çam ağaçlarının öz suyu ile beslenen koşnil böceğinin ağaç üzerinde bıraktığı hoş kokulu salgılardan üretilen bir bal çeşididir. Renk, koku ve kıvam bakımından çiçek ballarından ayrılan bu salgı balı çeşidi, içeriği ve lezzeti ile yediden 70’e keyifle tüketilebilen besinlerden biri olmaktadır.
Organik asitler, enzimler ve mineral maddeler yönünden zengin olan çam balı, özellikle de vücudun günlük enerji ihtiyacını doğal yollardan karşılamaya katkıda bulunur. Zengin içeriği sayesinde çok yönlü bir tüketim sunan bu bal, kendine has aromatik ve yumuşak bir tada sahiptir. Çam balının 100 gramında yaklaşık 304 kalori bulunmaktadır.
Çam Balı Nasıl Kullanılır?
Her sabah güne başlarken
Kahvaltılarda ve ara öğünlerde
Tüm ev yapımı tariflerde
Çayda ve tüm içeceklerde
Kişisel
bakımda
Çam balını yiyecek ve içeceklerinize ilave ederek kullanabileceğiniz gibi tek başına da tüketebilirsiniz. Doğal şeker bileşenlerinin düşük oranı sayesinde uzun süre kristalleşmeden saklayabileceğiniz bu balı, aromasını ve besin değerlerini kaybetme riski olmadan gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
3 Adımda Doğal Balın Yolculuğu
Halikarnas’ın Zengin
Çam Ormanlarından
Koşnil böcekleri, çam ağaçlarının öz suyu ile beslendikten sonra kendilerine fazla gelen karbonhidrat içerikli tatlımsı salgıyı ağaçların üzerine bırakır. Bu salgılar, bal arıları tarafından ağustos-kasım döneminde toplanır.
Sadece
Doğal Olanı
Kovana taşınma süresi boyunca işçi arıların enzimleriyle karışan koşnil salgıları peteklere yerleştirilir. Ardından, kovan içi işlerden sorumlu genç işçi arılar tarafından işlenerek bala dönüştürülür.
Her Damlada
Kalite ve Tutarlılık
Muğla ve civar bölgelerde üretilen çam balı örnekleri, Balparmak tarafından toplanarak laboratuvar analizlerinden geçirilir. Sadece doğal ve yüksek kaliteli ballar seçilerek hijyenik koşullarda özenle ambalajlanır.
Priospot Teknolojisiyle Balınızın İzini Sürün!
“Doğal balın kaynağı yalnızca doğadır. Balda hile olup olmadığını kokusuna, tadına ya da görüntüsüne bakarak anlamak mümkün değildir.”
Balparmak tesislerine ulaşan tüm çam balı numuneleri, Balparmak Analiz Laboratuvarlarında en az 100 parametre ile analiz ediliyor. Böylelikle balınızın gerçekliği ve kalitesi garanti altına alınırken, ürünlere ait analiz raporları ise Priospot sistemi üzerinden tüm şeffaflığı ile siz balseverlerin bilgisine sunuluyor.