Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Arama Yap
Sepetim
Fırsat Ürünleri
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Varsayılan Sıralama

Ihlamur Balı Nedir, Ne İşe Yarar?

Ihlamur Balı Nedir?

Ihlamur balı, “tek çiçek balı” anlamına gelen monoflora bal çeşitlerinden biridir. Arıların ağırlıklı olarak ıhlamur çiçeklerinin nektarlarını toplamasıyla oluşur. Kehribar renkli bir görünüme sahip olan bu bal çeşidi, ıhlamur kokusunun yoğun olarak hissedildiği ferah bir tada sahiptir. Orta tatlılık seviyesiyle damakta hafif bir his bırakır.

Ihlamur Balı Nasıl Üretilir?

Bal arıları, ıhlamur balını yalnızca bitkinin çiçeklenme dönemi olan haziran ve temmuz aylarında üretir.

Arıların ağırlıklı olarak ıhlamur çiçeklerinin nektarlarından ürettiği doğal ballar, aynı dönemde sağılarak tesislere ulaştırılır.

Çeşitli bölgelerden gelen bal örnekleri analiz edilir. Sadece doğal, kaliteli ve güvenilir içeriğe sahip ıhlamur balları seçilerek özenle ambalajlanır.

Ihlamur Balı Nereden Üretilir?

Bal arıları, ıhlamur balını yalnızca bitkinin çiçeklenme dönemi olan haziran ve temmuz aylarında üretir.

Ihlamur Balı Nasıl Tüketilir?

Ihlamur balını, ürünün yoğun aromasını güçlü bir şekilde duyumsamak için dilerseniz tek başına; dilerseniz de yiyecek ve içeceklerinize ilave ederek tüketebilirsiniz.

Ihlamur Balı Ne İşe Yarar?

Ihlamur balı, diğer bal çeşitlerinde olduğu gibi karbonhidrat, protein, lif, vitamin, mineral, fenolik bileşik ve enzim gibi bileşenler içerir. Bu sayede sadece lezzetli bir tüketim sağlamakla kalmaz; vücudun günlük besin ihtiyacını da güvenilir yollarla karşılamaya yardımcı olur.

Ihlamur Balı Kalori Değeri

Ihlamur balının enerji değeri, 100 gramda yaklaşık 304 kaloridir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.