Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Arama Yap
Sepetim
23.12.2022

KAHVE MOLALARININ ŞIK TAMAMLAYICISI: BALLIMIX’Lİ KOZALAK TATLISI

KAHVE MOLALARININ ŞIK TAMAMLAYICISI: BALLIMIX’Lİ KOZALAK TATLISI

Balparmak Kakaolu BallıMix ile zenginleştireceğiniz kozalak tatlısı tarifiyle, kahve sohbetleriniz için kıtır kıtır ve lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

Çay ve kahve gibi içeceklere uyumla eşlik eden tatlı atıştırmalıklar, sohbetleri çok daha doyumsuz hale getirmek için birebir! Hele de bu lezzetli atıştırmalıklar sizin emeklerinizle hazırlanmışsa, damaklara bu keyfi bizzat sunmanın mutluluğu bambaşka olur. Molalarınıza ve hafta sonu davetlerinize tat katacak yeni tarifler arıyorsanız, burada tam da size göre bir öneri var: Mısır gevrekli kozalak tatlısı… 

Pirinç patlağı kullanarak da kolayca yapabileceğiniz kozalak tatlısı, gerek pratik ve keyifli hazırlık süreci gerekse de zengin tat deneyimi ile artık favori uğraşınız olacak. Üstelik bu tatlı, Balparmak Kakaolu BallıMix’in lezzet farkı sayesinde tatlı ustalarına taş çıkartan üstün bir tat vadediyor. Kozalak tatlısı pişirme konusunda merak ettiğiniz tüm detaylar, sayfanın devamında sizi bekliyor!

1. KOZALAK TATLISI YAPIMINA DAİR...

KOZALAK TATLISI YAPIMI

Porsiyon: 8 Kişilik / 16 Adet

Hazırlama Süresi: 35 Dakika

Bekleme Süresi: 2 Saat

Materyaller:

  • Çelik Tava

  • Limon Sıkacağı

  • Tepsi

  • Yağlı Kâğıt

Malzemeler:

  • Balparmak Kakaolu BallıMix (3 tepeleme yemek kaşığı)

  • Tereyağı (1/4 su bardağı / 60 Gram)

  • Bitter Çikolata (90 Gram)

  • Ham Kakao Tozu (2 silme tatlı kaşığı)

  • Kuruyemiş [30 gram (İsteğe göre ceviz, fındık veya badem)]

  • Mısır Gevreği veya Pirinç Patlağı (5 su bardağı / 130 gram)

  • Pudra Şekeri (10 gram)

2. KOZALAK TATLISI NASIL YAPILIR?

KOZALAK TATLISI NASIL YAPILIR?

Balparmak Kakaolu BallıMix’in bitter çikolata ve kakao ile bir araya geldiği kozalak tatlısı, yoğun lezzetini kuru yemiş ve gevreklerle daha da zirveye taşıyor. Size de bu tatlıyı kolayca hazırladıktan sonra afiyetle tüketmek kalıyor. Kozalak tatlısı malzemeleriniz hazırsa, konuklarınızın bayılacağı bu tadı şimdi el lezzetinizle ikiye katlama vakti!

2.1. KARIŞIM HAZIRLAMA AŞAMASI

  • Tereyağını çelik tavada iyice eritin ve şeffaf bir görünüme kavuşunca ocaktan alın.

  • Tereyağının soğumasına izin vermeden, içerisine önceden parçaladığınız bitter çikolataları ekleyin.

  • Ardından karışımın içerisine Balparmak Kakaolu BallıMix’i ve kakao tozunu ilave edin.

  • Tüm malzemeleri homojen bir şekilde karıştırarak pürüzsüz bir kıvama getirin.

  • Karışıma pirinç patlaklarını ve kuruyemişleri de ekleyerek 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Harcı tercihen buzdolabında da bekletebilirsiniz.

2.2. ŞEKİLLENDİRME VE SERVİS AŞAMASI

  • Kozalak tatlısının harcı katı ama şekil verilebilir bir kıvama geldiğinde, içerisinden bir sıkım alarak limon sıkacağının iç kısmına doldurun.

  • Yağlı kâğıt serilmiş tepsinizi hazırlayın. Limon sıkacağını düz çevirerek, içindeki malzemenin tepsiye kalıp olarak çıkmasını sağlayın.

  • Harç bitene kadar aynı işlemi yapmaya devam edin.

  • Kozalak tatlılarını buzdolabında iki saat kadar bekletin.

  • Servis etmeden önce üzerlerine hafifçe pudra şekeri serpin. Tatlınız hazır!

3. KOZALAK TATLISI SUNUM ÖNERİSİ

KOZALAK TATLISI SUNUM ÖNERİSİ

Kozalağın yanı sıra karlı bir çam ağacını andıran görünümüyle kozalak tatlısı, lezzeti ve görünümüyle adeta estetiğin şekil bulmuş hali! Peki, bu tatlıyı yeni yıl veya kış konseptine uyumlu bir sunumla servis etmeye ne dersiniz? Bunun için ihtiyacınız olanlar, renkli bir servis tabağı (kırmızı veya yeşil olabilir) ve erimiş beyaz çikolata… Beyaz çikolatayı eriterek sıkma pompasına dökün ve bununla tabağa kar tanesi desenleri çizin. Tabağın bir köşesine kozalak tatlılarını yerleştirip porsiyonlar halinde servis edin. İşte, sevdiklerinize hem damak çatlatan hem de göz dolduran jestler yapmak bu kadar basit!

Afiyetle…


T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.