Anadolu, kıtalararası konumu ve coğrafi çeşitliliği ile çiçekli bitkiler bakımından yeryüzündeki en zengin coğrafyalardan biri. Bu nedenle Türkiye, dünyanın en kaliteli ve yüksek aromalı çiçek ballarına ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra Anadolu’da yetişen bazı çiçekli bitkiler, tek başına çok daha belirgin aromalara sahip balların üretimine de katkı sağlıyor. Balparmak ise eşi benzeri olmayan bu tek çiçek ballarını Monoflora Ballar kategorisinde sizlerin beğenisine sunuyor.
Balparmak Monoflora Ballar, ağırlıklı olarak tek bir çiçekten elde edilen ballardan oluşuyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinden derlenen bu ballar, içerdikleri polenlerin yanı sıra, birçok özelliği bakımından da oldukça hassas bir şekilde inceleniyor. 100’den fazla parametre doğrultusunda temiz ve kaliteli balların seçkisinden oluşan Monoflora Ballar serisi, böylece bal tutkunlarına hem üstün lezzetli hem de güvenilir bir ürün deneyimi sunuyor.
İlkbahar ve yaz aylarında engin toprakları süsleyen lavanta, kendine has ferahlığı ve cezbedici kokusuyla en sevilen aromatik bitkiler arasında yer alıyor. Balparmak Lavanta Balı sayesinde bu eşsiz aroma, en tatlı haliyle sofralardaki yerini alıyor.
Karadeniz bölgesinin gür bitki örtüsüne eşlik eden kestane ağaçları, çiçeklenme döneminde arılar için nitelikli bir nektar kaynağı oluyor. Kestane çiçeklerinin yoğun özü, Balparmak Kestane Balı’nda ise karşı konulmaz bir lezzete dönüşüyor.
Kekik, çekici kokusu ve zengin nektar oranı ile arıların bir diğer favori besin kaynaklarından biri. Bala hem ferah hem de tropik bir tat veren bu eşsiz kaynak, Balparmak Kekik Balı ile ayrıcalıklı bir lezzet arayanların tercihi oluyor.
Yazın en tatlı habercisi olan ıhlamur kokusu, çekiciliği sayesinde arılara canla başla çalışmaları için ilham veriyor. Karakteristik aroması ile öne çıkan ıhlamur çiçeklerinin en kaliteli nektarları, Balparmak Ihlamur Balı ile artık, mevsim fark etmeksizin damakları taçlandırıyor.
Limon, portakal ve mandalina çiçeklerinin benzersiz kokusu, Balparmak Narenciye Balı ile sofralara tazelik katıyor. Ayrıca bu özel lezzet, narenciye çiçeklerinin açtığı yaklaşık iki haftalık kısa bir dönemde elde ediliyor.
Monoflora bal ifadesi, içeriğinde ağırlıklı olarak tek bir çiçekli bitkinin nektarlarını ve polenlerini içeren ballar için kullanılır.
Balparmak Monoflora balların toplanma zamanı, bitki çiçeklerinin olgunlaşma süresine göre değişir.
Lavanta balı ve kestane balı mayıs-haziran,
Kekik balı mayıs-ağustos,
Ihlamur balı haziran-temmuz dönemlerinde,
Narenciye balı ise genellikle nisan ayında toplanır.
Monoflora balların her biri, elde edildiği çiçeğin aromasına göre farklı tatlara sahiptir. Lavanta balı dengeli tadı ve orta tatlılık oranı ile öne çıkarken, kestane balı ağızda daha acımsı ve keskin bir tat bırakır. Kekik balında, ferah ve tropik bir aromanın yanı sıra hoş bir burukluk da hissedilir. Ihlamur balı ise ferah, yumuşak ve orta derecede tatlılığa sahiptir. Hafif tat arayanların tercihi olan narenciye balı da damakta aromatik ve ferah bir his bırakır.
Balparmak Monoflora Ballar, karışım çiçek balları ile aynı şekilde günde 6 ila 10 tatlı kaşığı (50-80 gram) tüketilebilir. Çocuklarda ise bu miktarın, vücut ağırlığı ile doğru orantılı (1 kg - 1 gr) olması önerilir.
Balparmak Monoflora balların aromasını tüm yoğunluğu ile hissedebilmek adına, ürünleri tek başına tüketmeyi tercih edebilirsiniz.
Balparmak Monoflora Ballar serisinde yer alan bal çeşitleri, 100 gramda yaklaşık 304 kalori içerir.
Balparmak Monoflora ballar; elde ediliş süresi, işçiliği ve yıllık üretim oranına göre farklı fiyatlara sahiptir. 460 gramlık kavanozlarda bulunan ürünlerin önerilen satış fiyatı balın cinsine, yöresel ve mevsimsel şartlara göre değişiklik göstermektedir.