PRATİK BİR İKRAMLIK: PİŞMEYEN BALLI KAKAOLU KURABİYE

PİŞMEYEN BALLI KAKAOLU KURABİYE

Aniden çıkagelen misafirlerinizi, elinizin lezzeti ve çabukluğuyla şaşırtmaya ne dersiniz? Bunun için pişmeyen ballı kakaolu kurabiye tarifi ile mutlaka tanışmalısınız!

Konukseverliğiyle nam salan Türk milletinin geleneklerinde, misafir daima baş tacıdır. Ve en iyi şekilde ağırlanması için elden gelenin fazlası yapılmaya çalışılır. Ne var ki bu incelik; çat kapı ziyaretlerde iki ayağın bir pabuca girmesine de sebep olabiliyor. Bu gibi durumlarda da az malzemeyle kısa sürede hazırlanan tarifler deyim yerindeyse hayat kurtarıyor. Pişmeyen ballı kakaolu kurabiye tarifi ise tam da bunun için oldukça lezzetli ve gösterişli bir ikramlık niteliği taşıyor!     


1. PİŞMEYEN BALLI KAKAOLU KURABİYE YAPIMINA DAİR…

PİŞMEYEN BALLI KAKAOLU KURABİYE YAPIMINA DAİR

Porsiyon: 8-10 Adet

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Bekleme Süresi: 30 Dakika

Materyaller:

  • Isıya Dayanıklı Kâse

  • Dondurma Kaşığı / Yemek Kaşığı

  • Yağlı Kâğıt

  • Tepsi

Malzemeler:

  • Yulaf Ezmesi (1,5 / 2 su bardağı)

  • Hindistan Cevizi Yağı (5 yemek kaşığı)

  • Fıstık Ezmesi (2 tepeleme yemek kaşığı)

  • Balparmak Süzme Çiçek Yayla Balı (3 yemek kaşığı)

  • Kakao Tozu (4 yemek kaşığı)

2. PİŞMEYEN BALLI KAKAOLU KURABİYE NASIL YAPILIR?

PİŞMEYEN BALLI KAKAOLU KURABİYE NASIL YAPILIR

Pişmeyen ballı kakaolu kurabiye, misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli bir tatlı olmakla birlikte; aynı zamanda tatlı krizlerini gidermek için de güvenilir bir atıştırmalık olma özelliği taşıyor. Peki, pek çok açıdan fayda ve kolaylık sağlayan bu pişmeyen ballı kakaolu kurabiye tarifi nasıl yapılıyor? Cevap o kadar pratik ki, daha yemeden bu tatlıya hayran kalacaksınız!

2.1. Hamur Hazırlama Aşaması

  • Hindistan cevizi yağını ısıya dayanıklı bir kâsenin içerisine koyun ve benmari usulü eritin.

  • Sıvı hale gelen yağın içerisine iki yemek kaşığı dolusu fıstık ezmesini ekleyin. İki ürün özdeşleşene kadar iyice karıştırın.

  • Elde ettiğiniz karışıma üç yemek kaşığı Balparmak Süzme Çiçek Yayla Balı ilave ederek karıştırmaya devam edin.

  • Son olarak kakao ve yulaf ezmesini de ilave ederek kurabiye hamurunuzu tamamlayın.

  • Uygun bir tepsiye yağlı kâğıdı serin ve dondurma kaşığı ya da yemek kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alarak yağlı kâğıdın üzerine dizin.

2.2. Dondurma ve Servis Aşaması

  • Kurabiyelerinizi oluşturduktan sonra tepsiyi buzluğa koyun ve 30 dakika boyunca dinlendirin.

  • Yeterince donan kurabiyelerinizi buzluktan çıkararak servis edin. Servis etmeniz için daha zamanınız varsa kurabiyeleri buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Editör Önerisi: Kurabiyelerinize daha yoğun lezzet ve hoş bir görünüm kazandırmak için benmari usulü erittiğiniz bitter ya da beyaz çikolatayı, üzerlerinde ince şeritler oluşturacak şekilde gezdirebilirsiniz.  

 Afiyet olsun...

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.