RAMAZAN AYI İÇİN KUSURSUZ BİR LEZZET: BALLI AYVA KOMPOSTOSU

BALLI AYVA KOMPOSTOSU

Ramazan ayı boyunca tatlı krizlerinin olağanüstü bir şiddetle bastırıyor olması çok doğal… Bu çağrıya yine tüm doğallığıyla yanıt verecek olan ise ballı ayva kompostosu!

Lezzetini taze meyvelerden alan komposto, bu meyvelerin barındırdığı lifler ve faydalı bileşikler ile tatlı olduğu kadar da faydalı bir içecek… Özellikle de ramazan ayında komposto tüketimi, saatler süren orucun üstüne sindirim sisteminin işleyişini desteklemek adına uzmanlar tarafından sıklıkla öneriliyor. Fakat bir şartla: Rafine şekerden mümkün olduğunca uzak durarak... Ballı ayva kompostosu, işte tam da bu şartı karşılıyor!

1. BALLI AYVA KOMPOSTOSU NEDİR?

BALLI AYVA KOMPOSTOSU NEDİR

Ballı ayva kompostosu için geleneksel ayva kompostosu tarifinden rafine şeker çıkarılıyor ve bunun yerini bal alıyor! Sonucunda ise ortaya nefis ve güvenilir bir lezzet çıkıyor. Siz de hem sevdiklerinize hem de kendinize lezzet dolu bir iyilik yapmak için, ballı ayva kompostosu tarifini hemen denemelisiniz! 

2. BALLI AYVA KOMPOSTOSU YAPIMI

BALLI AYVA KOMPOSTOSU YAPIMI

Porsiyon:

4-5 Kişilik

Hazırlama Süresi: 

45 Dakika

Bekleme Süresi: 

2-3 Saat

Materyaller:

  • Bıçak

  • Tencere

  • Sunum Kasesi

Malzemeler:

  • Ayva (2 adet)

  • Su (1 litre)

  • Karanfil (4-5 adet)

  • Balparmak Süzme Çiçek Yayla ve Ova Balı (3 yemek kaşığı)

3. BALLI AYVA KOMPOSTOSU NASIL YAPILIR?

BALLI AYVA KOMPOSTOSU NASIL YAPILIR

  • İlk olarak ayvaların kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.

  • Ardından suyun tamamını tencereye dökün ve içerisine karanfiller ile ayva küplerini ekleyin.

  • Tencereyi kısık ateşte yanan ocağın üzerine alın ve ayvalar yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin.

  • Ayvalar yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve karışımın biraz ılımasını bekleyin.

Soğuması için yeterince beklenen kompostoya 3 yemek kaşığı Balparmak Süzme Çiçek Yayla ve Ova Balı’nı ilave ederek karıştırın.

4. BALLI AYVA KOMPOSTOSU SUNUMU

BALLI AYVA KOMPOSTOSU SUNUMU

  • Ballı ayva kompostosu oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Ardından tamamen soğuması için buzdolabına alın.

  • 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra kompostoyu kaselere bölüştürerek servise hazır hale getirin.

5. BALLI AYVA KOMPOSTOSU TARİFİNİN PÜF NOKTASI

BALLI AYVA KOMPOSTOSU TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Ayva, kabuğundan ayrılıp doğrandığında çok çabuk kararabilecek yapıda bir meyvedir. Bu sebeple, eğer ayvaları doğradıktan sonra hemen pişirmeyecekseniz limonlu suyun içerisinde bekletmelisiniz. Bunun için soğuk suya birkaç damla limon suyu sıkmanız yeterli!

6. BALLI AYVA KOMPOSTOSU TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

BALLI AYVA KOMPOSTOSU TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Ayva halihazırda sert bir meyve olmakla birlikte, bu sertlik düzeyi meyvenin olgunluk durumuna ve cinsine göre de değişebiliyor. Pişirme süresini bunu göz önünde bulundurarak artırabilir ya da azaltabilirsiniz.

Afiyet olsun…

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.