RAMAZAN MENÜLERİNİN NEFİS TAMAMLAYICISI: BALLI HURMALI MUHALLEBİ

BALLI HURMALI MUHALLEBİ

Ramazanın vazgeçilmez tatlarından olan hurma, sütlü muhallebiyle bir arada... Bir de bal ile taçlanan bu nefis karışımın lezzeti ise zirvede!

Hurma, her ramazan ağızları tatlandırmak üzere sahur sofralarındaki yerini alıyor. Ve iftar vakti gelip çattığında orucu açmak için de yine sofraların baş köşesinde bulunuyor. Gün boyu tüm tatlardan arınmış olan damakların hurmayla buluşması, sonrasında birbiri ardına gelecek lezzetler için de iştahları kabartıyor. Üstelik bu meyve yalnızca lezzetiyle değil, sayısız faydasıyla da gönülleri kazanıyor. Böylesine bir meyvenin yer aldığı tarifler, sizce de damaklarda lezzet şöleni yaratmaz mı? Denemeye değer diyorsanız; ilk adımı ballı hurmalı sütlü muhallebi tarifi ile atabilirsiniz!

1. BALLI HURMALI SÜTLÜ MUHALLEBİ YAPIMINA DAİR...

BALLI HURMALI SÜTLÜ MUHALLEBİ YAPIMI

Porsiyon: 4-6 Kişilik

Hazırlama Süresi: 45 Dakika

Bekleme Süresi: 1-2 Saat

Materyaller:

  • Derin Kâse

  • Mutfak Robotu

  • Tencere

  • Çırpıcı

  • Tatlı Kâseleri

Malzemeler:

  • Süt (1 litre)

  • Yumurta (1 adet)

  • Hurma (20 adet)

  • Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (5 yemek kaşığı)

  • Buğday Nişastası (2 yemek kaşığı)

  • Pirinç Unu (2 yemek kaşığı)


2. RAMAZANDA NEDEN HURMA YENİLDİĞİNİ HİÇ MERAK ETTİNİZ Mİ?

Hurmanın eşsiz lezzeti, tercih edilmesi adına başlı aslında başına bir sebep... Bir de bu değerli besin; içeriğinde protein, lif ve karbonhidratı aynı anda barındıran tek meyve olarak biliniyor. Bu da onu her zamankinden daha fazla enerjiye ihtiyaç duyulan ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti haline getiriyor.

3. BALLI HURMALI SÜTL MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?

BALLI HURMALI SÜTLÜ MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?

Lezzeti ve benzersiz faydaları ile sofralarda yerini alan hurma, ballı hurmalı sütlü muhallebi yapımında da kullanılıyor. Üstelik bu tarifte hurmanın faydalarına bir de balın yüksek besin değerleri ekleniyor ve tam bir ramazan tatlısı meydana geliyor. Peki, ballı hurmalı sütlü muhallebi nasıl yapılır? Bu sorunun cevabı da oldukça pratik!

2.1. MUHALLEBİNİN HAZIRLANMASI

  • Hurmaları çekirdeklerinden ayırın ve derin bir kâsenin içerisine alın.

  • Kaynar suyu hurmaların üzerine dökün. Meyveler yumuşayana kadar 15 dakika boyunca suyun içerisinde bekletin.

  • İyice yumuşayan hurmaları sudan çıkarın ve mutfak robotuna aktarın. Üzerine 1 su bardağı süt ekleyerek karışım püre haline gelene kadar robotta çekin.

  • Muhallebiyi pişireceğiniz tencerenin içerisine 1 yumurta kırın ve iyice çırpın.

  • Bal hariç kalan tüm malzemeleri ve hazırladığınız hurma püresini yumurtanın üzerine ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.

  • Elde ettiğiniz karışımı ocağa alın ve kaynayana kadar pişirin. Bu süreçte muhallebinin dibinin tutmaması için sürekli karıştırmaya devam edin.

2.1. SERVİS AŞAMASI

  • Kaynayan muhallebiyi ocaktan alın ve servis edeceğiniz kâselere bölüştürün.

  • Muhallebilerin sıcaklığı ılıktan biraz daha soğuk dereceye gelinceye kadar oda sıcaklığında bekletin. Sonrasında ise iyice soğuması için buzdolabına alın.

  • Soğuyan muhallebileri dilediğiniz şekilde süsleyerek ve üzerine Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı ilave ederek servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun...

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.