SOĞUK KIŞ AKŞAMLARINA TAT KATAN TARİF: BALLI SICAK ÇİKOLATA

Ballı Sıcak Çikolata Tarifi

Rafine şeker yerine bal ilave ederek hazırlayacağınız ev yapımı sıcak çikolata tarifiyle, soğuk kış akşamlarını sıcacık ve keyif dolu saatlere dönüştürebilirsiniz!

Sizin de çok iyi bildiğiniz üzere kış ayları, aktivite seçenekleri bakımından diğer mevsimlere nazaran daha kısıtlı seçeneklere sahip. Ancak bu güzel mevsimin tadını, evinizin sıcacık atmosferinde sevdiklerinizle birlikte çıkarmak da paha biçilemez. Hele de battaniyelerinizi kapıp sürükleyici bir film seçtiyseniz, değmesinler keyfinize! Tabii bir de bu keyfe eşlik edecek tatlı bir sürpriz hiç fena olmaz, değil mi?

Evde sıcak çikolata yapmayı deneyerek akşamınıza hem hareket hem de lezzet katmaya var mısınız? Üstelik tatlandırıcı olarak rafine şeker yerine balı tercih ederek, sıcak çikolatanızı daha faydalı bir besine de dönüştürebilirsiniz. Öyleyse şimdi, sıcak çikolata yapımı için harekete geçme zamanı!

1. SICAK ÇİKOLATA YAPIMINA DAİR…

Sıcak Çikolata İçmek

Porsiyon: 2 Kişilik

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Materyaller:

  • Küçük Tencere

  • Çırpıcı

  • Bardak veya kupa

Malzemeler:

  • Balparmak Süzme Çiçek Balı (2 yemek kaşığı)

  • Süt (2 su bardağı)

  • Kakao Tozu (3-4 yemek kaşığı)

  • Tarçın [2 çubuk (isteğe göre)]

  • Marshmallow [2-4 adet (isteğe göre)]

2. İSTER FİT İSTER YOĞUN TATLILIKTA…

Sıcak Çikolata Tatlandırıcı

Sıcak çikolata kalorisi bakımından malzeme faktörüne göre hayli değişkenlik gösterebiliyor. Bu konuda seçtiğiniz sütten kakaoya, tatlandırıcıdan ilave malzemelere kadar pek çok etken mevcut. Yağsız süt, ham kakao ve bal ile hazırlayacağınız diyet sıcak çikolatanın kalorisini ise bir porsiyonda ortalama 170 olarak belirtmek mümkün.

3. SICAK ÇİKOLATA NASIL YAPILIR?

Kam Kakako Tozu

Yoğun miktarda ham kakao tozu kullanarak bitter sıcak çikolata yapabilir, dilerseniz de beyaz kakao tozunu tercih ederek enfes beyaz sıcak çikolatalar hazırlayabilirsiniz. Damak zevkinize göre en uygun seçimi yaptıysanız, şimdi geriye kolları sıvayıp işe başlamak kalıyor…

 

3.1. Hazırlık Aşaması

  • Sütü küçük boy tencereye boşaltıp üzerine kakao tozunu ekleyin.

  • Kakaolu sütü iyice karıştırarak bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.

  • Sıcak çikolata içim sıcaklığına geldiğinde, Balparmak Süzme Çiçek Balı’nı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.

3.2. Sunum Aşaması

  • Sıcak çikolataları servis edeceğiniz bardaklara paylaştırın.

  • Sonrasında üzerine, tercihinize göre çubuk tarçın veya marshmallow ekleyin.

  • Son olarak, sıcak çikolatanın üzerine tekrar toz kakao veya bal ilave edebilirsiniz.

Bu tarif sadece kış aylarında değil, canınızın tatlı istediği her an favori seçeneklerinizden biri olacak… Hadi, afiyet olsun!

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.