Balparmak Yayla
Çiçek Balı 225 g

Kavanoz
23,50 TL


Balınızın izini sürün!

Satın aldığınız her Balparmak kavanozundaki balın analiz raporuna ve çiçek kaynağına ulaşabilirsiniz. Bunun için kavanozdaki priospotu (QR kod) cep telefonunuzla okutmanız yeterlidir.

Dilerseniz, ekrandaki kavanozun üzerinde yer alan priospotu okutarak hemen bir deneme yapabilirsiniz.

 

Kampanya
  • İÇERİK
  • LEZZET ÖNERİLERİ
  • YORUMLAR
  • Balparmak Yayla Çiçek Balı (225 gr.)

    Balın ana kaynağını oluşturan çiçekler; yetiştikleri alanlara bağlı olarak farklılaşan karakterleri ile balın kalitesi ve aromasında belirleyici bir rol üstleniyor. Çiçeklerin yapısal özelliklerini belirleyen en önemli faktör ise bulundukları yükselti yani rakım oluyor.

    Yüksek rakımda değişen hava koşullarına adaptasyon sağlamaya çalışan bitkiler; daha fazla protein, şeker ve karbonhidrat depolamaya başlıyor. Ortalama bin metre rakımlı yaylalardan derlenen Balparmak Yayla Çiçek Balı’nın farkı ise tam da bu noktada ortaya çıkıyor. Söz konusu rakımda yetişen bitkilerden elde edilen bal, yüksek besin değerine ve özgün bir aromaya sahip oluyor. Siz de hemen şimdi Balparmak Yayla Çiçek Balı (225 gr.)’nı sipariş edin ve bu ayrıcalıklı lezzeti vakit kaybetmeden keşfedin!

    Yayla Balı Nedir?

    Yayla balı, Balparmak’ın ortalama bin metre rakıma sahip yaylalarda üretilen ballardan derlediği özel bir  çiçek balı çeşididir.

    Yayla Balı Ne Zaman Toplanır?

    Yayla balının üretimine yaylaların çiçeklenmeye başladığı ilkbahar mevsiminde başlanır. Yaz mevsiminde ise bal sağımı yapılır.

    Balparmak Yayla Çiçek Balı (225 gr.) Ne İçerir?

    Yayla balı, elde edildiği bitkiler dolayısıyla yüksek nem oranına sahip bir bal türüdür. Bunun yanı sıra bal, içeriğindeki karbonhidrat ile enerji değeri yüksek bir besindir. Ayrıca yayla balı, çeşitli vitaminler, proteinler, mineraller ve lif de içerir.

    Balparmak Yayla Çiçek Balı (225 gr.)’nın içeriği ve çiçek kaynağı hakkında daha fazla bilgi almak için ürün ambalajı üzerinde yer alan kare (QR) kodu kullanabilir ya da ID numarasını bu sayfaya girebilirsiniz.   

    Yayla Balı Ne İşe Yarar?

    Yayla balı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin ve enerji öğelerini karşılamak adına lezzetli bir alternatif sunar.

    Yayla Balı Nasıl Kullanılır?

    Yayla balı, aromasının daha iyi hissedilebilmesi adına tek başına tüketilebilir. Bunun yanı sıra marine işlemlerinde, şekersiz tatlı ve yemek tariflerinde ya da içecekleri tatlandırmak üzere de kullanılabilir.

    Tuzlu yemeklerde bal kullanımı; gastronomideki “zıt lezzetlerin uyumu” ilkesine dayanan ve tariflere yoğun bir aroma kazandırarak lezzetlerini artıran uygulamalardan biri. Fakat daha önce ballı yemekleri denemediyseniz, bu fikre biraz çekimser yaklaşıyor olabilirsiniz. Peki, nefis bir tarif ile buna bir son vermeye ne dersiniz? Ballı Hardallı Somon Teriyaki, başlangıç için çok uygun bir seçenek olabilir!

    Yayla Balı Ne Kadar Tüketilmelidir?

    Her gün 1 tatlı kaşığı bal tüketmek, vücudun ihtiyaç duyduğu faydalı bileşenleri sağlamak adına etkili bir destektir. Bal tüketimi için günlük önerilen maksimum miktar, gerek yetişkinler gerekse de çocuklar için vücut ağırlığı baz alınarak hesaplanabilir. Uzmanlarca her 1 kilogram vücut ağırlığına karşılık 1 gram bal tüketimi önerilir. Ancak 0-1 yaş arası çocuklara kesinlikle bal verilmemesi gerektiği unutulmamalıdır. Bunun yanı sıra herhangi bir kronik hastalığınız ya da alerji riskiniz varsa bal tüketimi konusunda doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

    Balparmak Yayla Çiçek Balı (225 gr.) Tadı Nasıldır?

    Balparmak Yayla Çiçek Balı (225 gr.), elde edildiği çiçeklerin nem oranından dolayı baskın bir tada ve aynı zamanda ferah bir aromaya sahiptir.

    Balparmak Yayla Çiçek Balı (225 gr.) Kalori Değeri Nedir?

    Balparmak Yayla Çiçek Balı’nın 100 gramındaki enerji değeri 304 kalori (kcal)’dir.  

    Balparmak Yayla Çiçek Balı (225 gr.) Fiyatı Nedir?

    Balparmak Yayla Çiçek Balı (225 gr.)’nın fiyatı, ham maddenin elde ediliş süresi, yıllık üretim miktarı ve işçiliği baz alınarak belirlenir. 

     

  • Balparmak Süzme Çiçek Yayla
Balı 225 g

    Ballı Elma Suyu

     

    Malzeme 

    • 2 adet elma 
    • 5 yemek kaşığı bal 
    • 1 su bardağı ılık su
    • 2 limonun suyu 
    • Buz parçaları 
    • Birkaç dilim limon
    • Taze nane yaprakları 


    Hazırlanışı:
    Elmaları iyice yıkayıp soyun ve çekirdeklerini temizleyin. Dilimleyip meyve sıkacağında suyunu çıkartın. Bal, ılık su ve limon suyunu bir bardakta karıştırıp elma suyuna ilave edin. Elde edilen karışımı buzdolabında soğuttuktan sonra isteğe göre buz parçaları, birkaç dilim limon ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Soğuk servis yapın. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.