Bal konusundaki uzmanlığımızın ve deneyimimizin ürünü olan yayınlarımızla Türkiye’de arıcılığın tarihini gözler önüne seriyor, arıcılık tekniklerine ve doğadan gelen saf lezzet balın hangi aşamalardan geçerek sofralarda yerini aldığına ışık tutuyoruz.
Bal ve arıcılık ile yakından ilgilenen okurlarımıza sunduğumuz yayınlar arasında “Arı Biziz Bal Bizdedir”, “Arıcının Cep Kitabı”, “Emeğinden Bal Damlayanlar” ve “Modern Arıcılık Teknikleri” yer alıyor.
Arı Biziz, Bal Bizdedir
Bu kitap Türkiye’deki arıcılığın tarihini, gelişimini, karınca kararınca göz önüne sermeyi amaçlıyor. Uzun ve yoğun araştırmaların ürünü. Dileriz daha kapsamlı benzeri yayınlara öncülük eder; bu tür yayınları hazırlamak ve okurlara sunmak isteyenlere öncülük eder.
Arıcının Cep Kitabı
Bu kitapçık, Balparmak tarafından gerçekleşltirilen ve TÜBİTAK-TEYDEB tarafından desteklenen “Balda Yörelere Göre Kalıntı, Katkı ve Orijin Tespiti” adlı proje kapsamında, arıcılarımızı bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.
Emeğinden Bal Damlayanlar
Bu kitap, Balparmak tarafından gerçekleşltirilen ve TÜBİTAK-TEYDEB tarafından desteklenen “Balda Yörelere Göre Kalıntı, Katkı ve Orijin Tespiti” adlı proje kapsamında, arıcılarımızı bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.
Modern Arıcılık Teknikleri
Arıcılığımızın ve sektörümüzü gelişmesine her zaman büyük önem veren, katkıda bulunmak için çaba harcayan ve katkıda bulunanları desteklemeyi ilke edinen kuruluşumuz, bu çerçevede yapılan bilimsel çalışmaların geniş kitlelere duyurulmasını da temel görevleinden saymaktadır.
Apiterapi - Arıyla Gelen Şifa
Arı ürünlerinin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini bilim temeline dayandıran bu kitap, doğa kaynaklı ilaç bilimi Farmakognozi’ye adamış bilim adamı Prof.Dr.Erdem Yeşilada’nın imzasını taşıyor.
Arı Ürünleri Üreticileri İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
BALDER (Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu) tarafından yürütülen Arı Platformu projesi kapsamında hazırlanan bu kitap, arı ürünleri üretiminde iyi hijyen uygulamaları konusunda arıcılar için bir rehber niteliği taşımaktadır.
Arı ürünleri ve Sağlığımız
Bal ve diğer arı ürünleri üzerinde yapılan binlerce araştırmanın sonuçlarının paylaşıldığı kitapta, bu ürünlerin sağlık etkileri hakkında kapsamlı bir bilgi sunulmaktadır.
İstanbul'un Ballı Bitkileri
Bu kitap, BALDER (Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu) tarafından yürütülen Arı Platformu projesi kapsamında, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalı tarafından gerçekleştirilen çalışmanın derlenmesi sonucu hazırlanmıştır. Arıların ziyaret ettiği bitkilerin doğada gözlenerek, onlar için önemli olan 180 kadar bitkinin özellikleri, yayılışı ve polenleri verilmektedir.
İstanbul'un Saklı Kovanları
Müge Aral ve Coşkun Aral’ın imzasını taşıyan ve arıların benzersiz dünyasına tanıklık eden Balın İzinde belgeselinin, kaynak niteliği taşıyan bir eseri. Arıların benzersiz düzenindeki mucizeyi deneyimlemek için paha biçilemez bir kaynak. Onların dünyasında saklı kendi dünyanızı bulacaksınız.