Balparmak
Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı 650 g

Ödeme Alt Yapısı
Aynı Gün Kargo
Özel Paketleme
Ücretsiz Kargo
Çiçek Balı
- İÇERİK
-
Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (650 gr.)
Bal; doğanın, arıların ve insanın ortak emeği ile oldukça meşakkatli ve bol mesaili bir üretim yolculuğunun ardından sofralara ulaşıyor. Bu yolculuk ise ilk olarak Anadolu’nun birbirinden kıymetli yayla ve ovalarında yetişen bitkilerden başlıyor. Arıların nektar topladığı bitkilerin her biri, kendine özgü bir aroma taşıyor ve bala esas tadını veren de bu aroma oluyor. Balın keskinlik düzeyini ise çiçek kaynağının, yetiştiği rakıma bağlı olarak içerdiği nem oranı belirliyor.
Çiçek ballarını elde edildikleri rakıma göre özel olarak sınıflandıran Balparmak, bu sayede tüketicisine aynı kategori içerisinde birden fazla lezzet seçeneği sunuyor. Bu alternatiflerden biri olan Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (650 gr.) ise nispeten daha düşük nem oranı ile diğer çiçek ballarına kıyasla yumuşak bir lezzet vadediyor. Sizin de tat tercihiniz hafiflikten yana ise Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (650 gr.)’nı hemen denemelisiniz!
Yayla ve Ova Balı Nedir?
Yayla ve ova balı, Balparmak’ın ortalama 500 metre rakıma sahip yayla ve ovalık alanlardan derlediği çiçek ballarının özel bir seçkisidir.
Yayla ve Ova Balı Ne Zaman Toplanır?
Arıcılar, kovanlarını yayla ve ovalara havaların ısındığı ilkbahar aylarında kurmaya başlar. Yaz aylarında ise bal sağımı gerçekleştirilir.
Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (650 gr.) Ne İçerir?
Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı, elde edildiği bitkilerin aromasını taşıyan aromatik bileşiklerin yanı sıra değerli enzimler ve lifler içerir. Ayrıca bu balın içeriğinde belirli mineraller ve çeşitli vitaminler de bulunur.
Tükettiğiniz Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (650 gr.)’nın laboratuvar analiz sonuçlarını gösteren rapora kolaylıkla ulaşabileceğinizi biliyor muydunuz? Bunun için yapmanız gereken tek şey; ambalaj üzerindeki kare (QR) kodu telefonunuza okutmak ya da ID numarasını bu sayfaya girmek...
Yayla ve Ova Balı Ne İşe Yarar?
Yayla ve ova balı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin ve enerji öğelerini karşılamak adına lezzetli bir alternatif sunar.
Yayla ve Ova Balı Nasıl Kullanılır?
Yayla ve ova balını, kahvaltılarınızda veya günün herhangi bir saatinde tatlı ihtiyacınızı gidermek adına güvenilir bir alternatif olarak tek başına tüketebilirsiniz. Ürünü ayrıca, birbirinden lezzetli tarifler hazırlamak ya da içeceklerinizi tatlandırmak için de kullanabilirsiniz.
Sıkı bir kahvaltı, enerjiyi gün boyu yüksek tutmak adına oldukça önemlidir. Besin değeri yüksek bir kahvaltı için ise Ballı Granola nefis bir seçenek olabilir. Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (650 gr.), yumuşak lezzetiyle bu tarifi hazırlamak için oldukça uygun bir seçim!
Yayla ve Ova Balı Ne Kadar Tüketilmelidir?
Balın günlük ideal tüketim miktarı, hem yetişkinler hem de çocuklar için vücut ağırlığı ile doğru orantılı (1 kg - 1 gr) olacak şekilde belirlenebilir. Ancak 0-1 yaş arası çocukların kesinlikle bal tüketmemesi gerektiği unutulmamalıdır. Kronik hastalığı ya da alerji riski bulunan kişilerin ise bal tüketmeden önce doktora danışması önerilir.
Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (650 gr.) Tadı Nasıldır?
Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı, elde edildiği bitkilerdeki nem oranının yüksek rakımda yetişen bitkilere kıyasla düşük olmasından dolayı hafif ve yumuşak bir aromaya sahiptir.
Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (650 gr.) Kalori Değeri Nedir?
100 gram Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı, 304 kalori (kcal) değerindedir.
Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (650 gr.) Fiyatı Nedir?
Bal üretiminde elde edilen ham madde miktarı, her yılın iklim koşullarına göre değişiklik gösterir. Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (650 gr.)’nın fiyatı ise gerek bu değişim gerekse de ham maddenin elde ediliş süresi ve işçiliği gibi unsurlar göz önünde bulundurularak belirlenir.
-
Bu üründen en fazla 5 adet sipariş verilebilir. 5 adetin üzerindeki siparişleri Balparmak iptal etme hakkını saklı tutar.
-
Ballı Meyve Salatası Tarifi
Malzeme
• 1 muz
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
• 1 narın taneleri
• 1 salkım üzüm
• 4 taze incir
• 1 portakal Sos için
• 2 yemek kaşığı bal
• 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Muzun kabuklarını soyup dilimleyin. Kararmaması için limon suyunu üzerlerine gezdirerek dökün ve servis kâsesine aktarın. Portakalı soyup istediğiniz şekilde kesin. Kalan meyveleri de ekleyin. (Mevsimine göre farklı meyveler seçip, kendi özel reçetenizi de hazırlayabilirsiniz.) Sos için bal ve tarçını karıştırıp salataya ekleyin. Servis yapın.