A vitamininin görme yetisi üzerindeki önemini halihazırda biliyor olabilirsiniz. Peki, insan vücudu için hayati önem taşıyan bu vitaminin başka ne işe yaradığını öğrenmek ister misiniz?
Genellikle kemik dokular üzerindeki rolü ile ön plana çıkan D vitamini, vücut fonksiyonları ve yaşam kalitesi üzerinde göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir etkiye sahip!
Hoş kokusu ile bulunduğu ortamlarda hemen fark edilebilen lavanta hakkında, aromatik bir bitki olması dışında neler biliyorsunuz? Pek çok farklı kullanım alanı bulunan lavantayı gelin, birlikte tanıyalım!
Bu yıl vereceğiniz son iftar davetiyle konuklarınızın hem damaklarında hem de zihinlerinde iz bırakmaya ne dersiniz? O halde sizlere özel hazırladığımız bu şeker ilavesiz ve hafif mi hafif ballı limonlu kek tarifini mutlaka denemelisiniz!
Lezzetli her tatlıyı bol kalorili ve yapımı zahmetli mi sanmıştınız? Öyleyse yanıldığınızı söyleyelim! Hafif, az malzemeli ve yapımı oldukça kolay 10 tatlı tarifi, bu yazının devamında sizi bekliyor.
Geleneksel Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan badem ezmesi tarifini daha önce hiç narenciye balı ile denemiş miydiniz? Bu leziz tarif, iftar davetlerinizde veya bayram ziyaretlerinde sevdiklerinize benzersiz bir lezzet sunmak için birebir!
Cheesecake tutkunları buraya! En sevilen tatlılardan biri olan cheesecake, şeker ilavesiz, hafif ve son derece pratik tarifiyle sizi kendisine tekrar aşık edecek!
Hindistan cevizi, yulaf ve bal ile limon lezzetinin bir araya geldiği baş döndürücü lezzet: Limonlu Hindistan cevizi topları! Günün her saatinde rahatlıkla tüketebileceğiniz bu alternatif tatlı tarifi, ara öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak!
İkram edildiğinde neredeyse hiç kimsenin geri çeviremediği bir klasik olan mozaik pasta, bisküvisiz ve şeker ilavesiz alternatifiyle tatlı anlayışına yeni bir soluk getiriyor!
Ansızın gelen tatlı isteğini en masum şekilde gidermek için hem çok kolay hem çok lezzetli bir önerimiz var: Red velvet hurmalı toplar! Peki, şeker ilavesiz bu tarife hemen göz atmaya ne dersiniz?
Ramazan sofraları tatlısız olmaz! Peki, hafif beslenmenin önemli olduğu bu özel ayda, şekerli tatlılardan mahrum kalmak yerine onları doğal bir tatlandırıcı olan bal ile yeniden hazırlamaya ne dersiniz?
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan karabiberin neden “baharatların kralı” olarak anıldığını biliyor muydunuz? Tadıyla olduğu kadar kokusuyla da her yemekte kendisini belli eden karabiber, bu şöhreti hak etmek için sayısız neden sunuyor!
Kakao hem büyüleyici tadıyla hem de barındırdığı vitaminlerle hemen herkes için büyük bir değer taşıyor. Siz de konu kakao olunca “Asla vazgeçemem!” diyenlerdenseniz, gelin; kakao üzerine detaylı bir tura çıkalım!
Karanfil, sahip olduğu güzel aroma ile hemen herkesin bildiği ve severek kullandığı bir bitki. Fakat karanfilin değerli bir bitki oluşu yalnızca bu sebepten değil. Beslenmeden bakıma dek karanfilin gücünden pek çok alanda yararlanmak mümkün!
Türk mutfağının övünç kaynaklarından biri olan şerbetli baklavanın karşı konulmaz lezzeti herkesçe malum… Peki, kuru baklavayı daha önce denemiş miydiniz?
Arılar için güvenli bir sığınak ve daha da önemlisi “ev” haline gelen insan yapımı arı kovanları, bu önemli niteliklerinden dolayı arıcılıktaki en önemli konu başlıklarından birini oluşturuyor. Peki, arılar bu kovanlara nasıl yerleştiriliyor öğrenmek ister misiniz?
Kraliçe arı, neden diğer arılardan farklı şekilde “kraliçe” olarak adlandırılıyor olabilir, hiç düşündünüz mü? Hadi, yetenekleriyle arı kolonisinin devamlılığını sağlayan bu özel canlıya şimdi daha yakından bakalım!
Genellikle kahvaltılıklar, salatalar ve tuzlu tariflerde kullanılan avokadoyu daha önce hiç tatlılarda denemiş miydiniz? Cevabınız hayır ise leziz ve hafif bir tatlı olan avokadolu pudinge bir şans vermelisiniz!
Antep fıstığı denildiğinde akla ilk olarak şerbetli tatlılar geliyor olabilir. Peki Antep fıstığının leziz aroması daha hafif ve pratik bir tarifte yer alsa nasıl olur?
16 ve 17’nci yüzyıllarda altın çağını yaşayan Osmanlı mutfağı, tariflerde bal kullanımının en güzide örneklerini asırlar öncesinden günümüze taşıyor. Peki, saray mutfağının dünyayı kendisine hayran bırakan eşsiz tariflerini bir de elinizin lezzetiyle taçlandırmaya ne dersiniz?
Harnup adıyla da bilinen keçiboynuzu meyvesi, içerdiği doğal şeker ve faydalı bileşenlerle hem lezzet hem de takviye edici besin alternatifi arayanların ortak noktası…
“Kestane kebap, yemesi sevap.” cümlesini bugüne kadar sanıyoruz ki duymayan yoktur. Peki, sizce bu sözü söyleyenler kestane tüketimine neden bu denli büyük bir önem yüklüyor olabilir?