BALLI HARDALLI SOMON TERİYAKİ
Tarih : 01 Ağustos 2019
Kategori : Ballı Tarifler
Malzemeler
- 800 g somon balığı fileto
Marinesi için
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı Balparmak bal
- 2 yemek kaşığı Sızma zeytinyağı
- 100 g taze Zencefil ( rendelenip suyu sıkılmış )
- 1 yemek kaşığı Doğranmış maydanoz
- Tuz ve karabiber
Şişlere takmak için
- 2 adet yeşil limon
Servisi için
Yeşil salata harmanı ( marul, kıvırcık salata, roka, taze baharatımsı otlar ve arzunuza göre hazırladığınız zeytinyağlı limon sos )
Hazırlanışı
Somon balıklarını, yaklaşık 33 g'lık 24 eşit parçaya bölün. Marine sosunu hazırlamak için, reçetedeki malzemeleri oval bir kapta harmanlayın. Somon küplerini bu marine sosunda 4 saat dinlendirin. Yeşil limonu ortadan ikiye kesin ve yarım santimetre kalınlığında 16 eşit dilim hazırlayın. Şişleri fotoğrafta görüldüğü gibi takın. Yapışmaz tavada ve orta ateşte pişirin.
Sunum veya Öneri
Arzunuza göre salata veya püre yanında servis edebilirsiniz.
SON EKLENEN BLOG YAZILARI