BALLI HARDALLI SOMON TERİYAKİ

Malzemeler

  • 800 g somon balığı fileto

 

Marinesi için

  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı Balparmak bal
  • 2 yemek kaşığı Sızma zeytinyağı
  • 100 g taze Zencefil ( rendelenip suyu sıkılmış )
  • 1 yemek kaşığı Doğranmış maydanoz
  • Tuz ve karabiber

Şişlere takmak için

  • 2 adet yeşil limon

 

Servisi için

Yeşil salata harmanı ( marul, kıvırcık salata, roka, taze baharatımsı otlar ve arzunuza göre hazırladığınız zeytinyağlı limon sos )

 

Hazırlanışı 

Somon balıklarını, yaklaşık 33 g'lık 24 eşit parçaya bölün. Marine sosunu hazırlamak için, reçetedeki malzemeleri oval bir kapta harmanlayın. Somon küplerini bu marine sosunda 4 saat dinlendirin. Yeşil limonu ortadan ikiye kesin ve yarım santimetre kalınlığında 16 eşit dilim hazırlayın. Şişleri fotoğrafta görüldüğü gibi takın. Yapışmaz tavada ve orta ateşte pişirin.

 

Sunum veya Öneri 

Arzunuza göre salata veya püre yanında servis edebilirsiniz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.