ÖZEL DAVETLERİN YENİ GÖZDESİ: BALLI TİRAMİSU

Ballı Tiramisu Tarifi

Yapımı pratik kendisi leziz mi leziz kedi dili tiramisu ile kahve saatleriniz ve özel davetlerinize tat katmaya ne dersiniz?

Özel misafirlerinizi ağırlamak veya ailece nefis bir tatlının keyfini doyasıya çıkarmak için sizin favori tarifleriniz neler? Şu an aklınızdan karşı koyamayacağınız pek çok lezzet geçiyor olmalı. İştahınızı açıp tatlı isteğinizi kabartan bu seçeneklere karşılık, hafif ve güvenle tüketebileceğiniz bir tarif ne harika olurdu değil mi? Peki, şimdi bunun için son derece cazip fikir duymaya hazır mısınız?

Yediden 70’e herkesin vazgeçilmezi olan tiramisuyu, Balparmak Süzme Çiçek Balı ile şeker kullanmadan, çok daha lezzetli ve güvenilir bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Haydi, öyleyse kolları şimdiden sıvayın!

1. BALLI TİRAMİSU YAPIMINA DAİR...

Ballı Tiramisu Yapılışı

Porsiyon: 6 Kişilik

Hazırlama süresi: 40 Dakika

Bekleme süresi: 5-6 Saat

Materyaller:

  • Orta ve Küçük Boy Tencere

  • Karıştırma Kapları

  • Çırpıcı

  • Köşeli Cam veya Porselen Kap

Malzemeler:

  • Balparmak Süzme Çiçek Balı (4 yemek kaşığı)

  • Kedi Dili Bisküvi (12 adet)

  • Mascarpone, Taze Lor veya Labne Peyniri (140 gram)

  • Yumurta (4 adet)

  • Vanilya (1/4 paket)

  • Süt (50 gram)

  • Türk Kahvesi (Tepeleme 1 tatlı kaşığı)

  • Toz Kakao (15 gram)

2. GERÇEK TİRAMİSU İLE YALANCI TİRAMİSUNUN FARKINI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Gerçek Tiramisu ile Yalancı Tiramisunun Farkını Biliyor Muydunuz

Bilindiği üzere tiramisu, ünü ülkesinin sınırlarını çoktan aşmış bir İtalyan tatlısı… Ve bu tatlının orijinal tarifinde yine bir İtalyan peynir türü olan mascarpone kullanılıyor. İnek sütünden yapılan ve yumuşak kıvamıyla kremaya benzeyen mascarpone peynirini Türkiye pazarında da görmek mümkün. Tiramisu yapmak için mascarpone peynirinin yanı sıra lor veya labne peyniri de kullanılabiliyor. Tabii adı yalancı tiramisu olmak kaydıyla… Ancak unutmayın; hangi peynir çeşidini seçerseniz seçin, tatlının gerçek ötesi bir lezzete kavuşması sizin elinizde!

3. BALLI TİRAMİSU NASIL YAPILIR?

Ballı Tiramisu Nasıl Yapılır

Tiramisu yapımına önce krema harcından başlayarak ardından bisküvi şurubu ve zemin ile devam edilmesi oldukça önemli. Böylece tatlının en ideal sürede hazırlanması ve tüm katlarının ideal bir yapıya sahip olması mümkün olabiliyor. Öyleyse tüm mutfak gereçleriniz ve malzemeleriniz hazırsa, başlayabilirsiniz!

3.1. Krema Harcı Yapımı

  • Orta büyüklükteki bir tencereyi sıcak su ile doldurun.

  • Daha küçük bir metal kabın içerisine peyniri ekleyerek, içine su almayacak şekilde tencereye yerleştirin.

  • Peyniri ocakta benmari usulü ile iyice eritin.

  • Peynirler erimiş bir halde oda sıcaklığına yaklaştığında, dört yumurtanın sarısını ayırarak kaba ekleyin.

  • Yumurtaların beyazlarını ayrı bir kaba aktararak köpürene kadar iyice çırpın.

  • Köpürmüş yumurta beyazını peynirli karışıma yavaşça ekleyin. Bu esnada karışımı sürekli çırpmaya devam edin.

  • Karışıma vanilya ilave ederek tekrar karıştırın.

  • Hazırladığınız karışımı ocakta bir taşım kaynatın ve ardından soğumaya bırakın.

  • Krema harcı soğumaya başlayınca içerisine üç yemek kaşığı Balparmak Süzme Çiçek Balı’nı ilave edin. 

3.2. Bisküvi için Şurup Yapımı

  • 50 gram sütü küçük bir karıştırma kabına alın. Bisküvileri gerektiğinden fazla yumuşatıp parçalamaması için sütün soğuk olmasına özen gösterin.

  • Sütün içerisine bir tepeleme tatlı kaşığı Türk Kahvesi ve bir yemek kaşığı Balparmak Süzme Çiçek Balı ekleyin.

  • Tüm malzemelerin ve özellikle de balın süt ile homojen bir kıvama gelmesine özen gösterin.

3.3. Zemin Hazırlığı

  • Soğuyan kremadan yaklaşık bir yemek kaşığı kadar alarak tatlı için kullanacağınız kabın zeminine ince bir kat halinde sürün.

  • Kedi dili bisküvileri, şekerli kısımları üste gelecek şekilde kabın içerisine düzenli bir şekilde yerleştirin.

  • Ardından hazırladığınız şurubu, tüm bisküvilerin üzerine eşit şekilde ve dikkatlice paylaştırın. Artık kremayı ekleme ve dekor aşamasına geçebilirsiniz. 

4. TİRAMİSU İÇİN DEKOR ÖNERİLERİ

Tiramisu için Dekor Önerileri

Şurupla hafifçe ıslattığınız bisküvilerin üzerine yeterince soğumuş olan kremayı döktünüz. Ve son adım olarak, bu lezzetli tarifi estetik bir görünüme kavuşturmak ve buzdolabında bekletmek kaldı. Olmazsa olmaz klasik görünüm için toz kakao işin ayrılmaz bir parçası… Buna ek olarak, tatlınızın görünümünü ve tadını zenginleştirmek için rende çikolata, toz antep fıstığı veya hazır pasta süslerini de kullanabilirsiniz.

Tercihinize göre ekleyebileceğiniz bu dekorları ister porsiyon başına isterseniz de tüm tatlının üzerinde kullanabilirsiniz. Hatta aynı tarifi ve dekorları tart kalıbında tiramisu, bardakta tiramisu veya kupta tiramisu denemelerinizde de uygulayabilirsiniz. Balparmak Süzme Çiçek Balı’nın zengin aroması ile çok beğeneceğiniz bu kolay tiramisu tarifi, sizin ve yakınlarınızın yeni favorisi olacak!

Afiyet olsun.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.