BALLI TÜRK KAHVELİ TİRAMİSU

Malzemeler

  • 12 adet Kedidili bisküvi  

Kremalı harcı için

  • 140 g peynir mascarpone veya taze lor peyniri veya krem peynir
  • 4 yumurta sarısı
  • 4 yumurta beyazı
  • ¼ paket vanilya

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı Balparmak bal
  • 50 g su
  • 1 kahve kaşığı (tepeleme) Türk Kahvesi  

Dekoru İçin

  • 15 g kakao  

Kremalı harcı için

Peyniri, ocakta benmari usulü eritin. İçine yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta köpürtün, hazırlamış olduğunuz peynirli karışıma bir çırpma teli yardımı ile dikkatlice karıştırarak yedirin. Şantiyi ve Balparmak Süzme Çiçek Balını ilave edin.

Sosu hazırlamak için; bütün malzemeyi bir kaba alın ocakta bir taşım kaynatın, bir kenarda soğumaya bırakın. Tiramisunun yapılacağı kaseye bir parça peynirli karışım doldurun. Üzerine yapılan savoyer bisküvileri hazırlanan şurupla ıslatın ve dizin. Üzerini krema ile kaplayın. Son olarak kakao ile dekore edin. 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.