Ödeme Alt Yapısı
Aynı Gün Kargo
Özel Paketleme
Ücretsiz Kargo
- İÇERİK
- YORUMLAR
-
Kendine has nefis tadı ve hoş kokusuyla sizi Ege’nin çam ormanlarına götürecek Çam Balları; özenle harmanlanıyor, uzman güvencesi ve eşsiz Balparmak kalitesiyle sunuluyor.
Çam balının yolculuğu, pamuklu koşnil böceği ile çam ağaçlarında başlıyor. Bu böceğin vücudunda sindiremediği ve çam ağaçlarına bıraktığı sıvıyı bal arıları topluyor, vücutlarından salgıladıkları enzimler ile işliyor.Lezzet tutkunlarının mutlaka tatması gereken çam balının üretimi %90 oranında Türkiye’de, Ege Bölgesi’nde gerçekleştiriliyor. Tüketicilerimize ise 600 g Balparmak Çıtkapak Çam Balı’nı sofralarında yer açmak kalıyor!
- Şehzade Tatlısı
Malzemeler
Hamuru için
• 1.5 su bardağı süt
• 1 su bardağı un
• 2 adet yumurta
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• Tuz İç malzemesi
• 2 adet iri muz
• 1/2 çay bardağı dövülmüş fındık
• 1/2 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı
• 200 gr kaymak
• 1 su bardağı bal (Balparmak Çam Balı)
Süslemek için
• Mevsim meyveleri
• Antepfıstığı içi
Hazırlanışı
Krep hamuru için süt, elenmiş un, bir tutam tuz ve yumurtaları, mikserle ya da çırpma teli yardımıyla, pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Teflon bir tavayı ocağın üzerinde iyice ısıtın. Her bir krep için birer tatlı kaşığı sıvıyağ ısıtın. Krep hamurundan bir kepçe kadarını tavanın ortasına dökün. Tavanın tamamını kapla