Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı 460 g

Kavanoz
36,75 TL


Balınızın izini sürün!

Satın aldığınız her Balparmak kavanozundaki balın analiz raporuna ve çiçek kaynağına ulaşabilirsiniz. Bunun için kavanozdaki priospotu (QR kod) cep telefonunuzla okutmanız yeterlidir.

Dilerseniz, ekrandaki kavanozun üzerinde yer alan priospotu okutarak hemen bir deneme yapabilirsiniz.

Kampanya
  • İÇERİK
  • LEZZET ÖNERİLERİ
  • YORUMLAR
  • Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (460 gr.)

    Balparmak  Çiçek Yayla ve Ova Balı, yüksekliği ortalama 500 metre olan yayla ve ovalardan derleniyor. Bu yükseklikte hakim olan iklim koşulları; çiçeklerin türüne, içerdiği besin değerlerine, polen yoğunluklarına ve sahip oldukları nem oranlarına etki ediyor. Tüm bunlar ise balın aromatik özelliklerini belirlemede etkin rol oynuyor.

    Çiçek kaynakları, balın aromasının yanı sıra keskinlik düzeyini de belirliyor. Düşük rakımda yetişen çiçekler, yüksek rakımdakilere göre içeriğinde nispeten daha az nem barındırıyor. Balparmak  Çiçek Yayla ve Ova Balı’nın karakterini oluşturan yumuşak lezzeti de bundan kaynaklanıyor. Bu bal, elde edildiği yayla ve ovaların binbir çeşit çiçeğinden gelen mis kokulu aromayı yumuşak bir tat eşliğinde sunarak damakta hoş bir lezzet bırakıyor. Siz de ilkbaharda yayla ve ovaları saran çiçek ferahlığını sofralarınıza taşımak istiyorsanız, Balparmak  Çiçek Yayla ve Ova Balı’nı hemen denemelisiniz!        

    Yayla ve Ova Balı Nedir?

    Yayla ve ova balı, Balparmak’ın ortalama 500 metre rakıma sahip yayla ve ovalık alanlardan derlediği çiçek ballarının özel bir seçkisidir.

    Yayla ve Ova Balı Ne Zaman Toplanır?

    Arıcılar, kovanlarını yayla ve ovalara havaların ısındığı ilkbahar aylarında kurmaya başlar. Yaz aylarında ise bal sağımı gerçekleştirilir.

    Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (460 gr.) Ne İçerir?

    Balparmak  Çiçek Yayla ve Ova Balı, elde edildiği bitkilerin aromasını taşıyan aromatik bileşiklerin yanı sıra değerli enzimler ve lifler içerir. Ayrıca bu balın içeriğinde belirli mineraller ve çeşitli vitaminler de bulunur.

    Tükettiğiniz Balparmak  Çiçek Yayla ve Ova Balı (460 gr.)’nın laboratuvar analiz sonuçlarını gösteren rapora kolaylıkla ulaşabileceğinizi biliyor muydunuz? Bunun için yapmanız gereken tek şey; ambalaj üzerindeki kare (QR) kodu telefonunuza okutmak ya da ID numarasını bu sayfaya girmek...  

    Yayla ve Ova Balı Ne İşe Yarar?

    Yayla ve ova balı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin ve enerji öğelerini karşılamak adına lezzetli bir alternatif sunar.

    Yayla ve Ova Balı Nasıl Kullanılır?

    Yayla ve ova balı tek başına tüketildiğinde yumuşak ve çiçeksi tadıyla damakta hoş bir lezzet bırakır. Bununla birlikte ürün; yemek tariflerine tatlı bir aroma katmak üzere de kullanılabilir. Ayrıca yayla ve ova balı ile şekersiz tatlılar ve içecekler de hazırlanabilir.   

    Bir öneri; damak çatlatan lezzetiyle İtalya sınırlarını aşıp tüm dünyada popüler hale gelen tiramisuyu bir de bal ile denemelisiniz! Ballı tiramisu tarifi ve daha pek çok ballı tarif için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.  

    Yayla ve Ova Balı Ne Kadar Tüketilmelidir?

    Balın günlük ideal tüketim miktarı, hem yetişkinler hem de çocuklar için vücut ağırlığı ile doğru orantılı (1 kg - 1 gr) olacak şekilde belirlenebilir. Bununla birlikte, 0-1 yaş arası çocuklar kesinlikle bal tüketmemelidir. Kronik hastalığı ya da alerji riski bulunan kişilerin ise bal tüketmeden önce doktora danışması önerilir.

    Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (460 gr.) Tadı Nasıldır?

    Anadolu’nun zengin bitki çeşitliliğine sahip yayla ve ovalarından derlenen Balparmak  Çiçek Yayla ve Ova Balı, yumuşak aromalı ve yoğun kıvamlıdır.

    Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (460 gr.) Kalori Değeri Nedir?

    100 gram Balparmak  Çiçek Yayla ve Ova Balı, 304 kalori (kcal) değerindedir.

    Balparmak Yayla ve Ova Çiçek Balı (460 gr.) Fiyatı Nedir?

    Bal üretiminde elde edilen ham madde miktarı, her yılın iklim koşullarına göre değişiklik gösterir. Balparmak  Çiçek Yayla ve Ova Balı (460 gr.)’nın fiyatı ise gerek bu değişim gerekse de ham maddenin elde ediliş süresi ve işçiliği gibi unsurlar göz önünde bulundurularak belirlenir.  

     



    Ağırlık(Kg)
    :
    460
  • Balparmak Süzme Çiçek Yayla ve Ova Balı 460 g

    Elmasiye

    Malzeme

    • 6 adet elma
    • 1 su bardağı şeker
    • 3-4 su bardağı su
    • Kaymak
    • Bal 
    • İnce çekilmiş antepfıstığı 
    • 1 limonun suyu 

    Hazırlanışı

    Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Elmalar bölünmeden, ortaları delik kalacak şekilde çekirdeklerini çıkartın. Kararmamaları için fırça yardımıyla limon sürün. Geniş bir tencerede su ve şekeri kaynatın. Elmaları tencerenin içine aktarın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirip, delikli bir kepçe yardımıyla elmaları alın. Sularının süzülmesi için bekletin; iyice süzüldükten sonra fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının ızgarasında, pembeleşinceye kadar (yaklaşık 15 dakika) kızartın. Ocaktan alıp servis tabağına aktarın. Soğuyunca içlerini kaymakla doldurun. Üzerine balı gezdirerek dökün. İsteğe göre antepfıstığı içiyle süsleyip servis yapabilirsiniz. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.