AVOKADOLU PUDİNG TARİFİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

AVOKADOLU PUDİNG TARİFİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Genellikle kahvaltılıklar, salatalar ve tuzlu tariflerde kullanılan avokadoyu daha önce hiç tatlılarda denemiş miydiniz? Cevabınız hayır ise leziz ve hafif bir tatlı olan avokadolu pudinge bir şans vermelisiniz!

Mutfaklarda gün geçtikçe daha çok kullanılan avokado, bilindiği üzere ağırlıklı olarak kahvaltılık tariflerde kendisine yer buluyor. Hafif ve besleyici bir besin olmasının yanı sıra bu meyve, yoğun bir tadı olmadığı için birlikte kullanıldığı diğer malzemelerin aromasını da bastırmıyor. Üstelik şimdiye kadar tuzlu tarifler ile birlikte anılan bu lezzet, sadece bununla kalmayıp tatlılarda da harikalar yaratabiliyor. İşte, avokadolu puding de bunlardan biri! Günün her saatinde rahatlıkla tüketebileceğiniz hafif bir tatlı istiyorsanız, avokadolu puding tarifini siz de evinizde hemen şimdi deneyebilirsiniz. 

1. AVOKADOLU PUDİNG NEDİR?

AVOKADOLU PUDİNG NEDİR?

Avokadolu puding avokado, muz, bal, kakao ve portakal suyu ile yapılan şekersiz bir tatlı çeşidini oluşturuyor. Un ve nişasta ile yapılan pudinglerin aksine avokadolu puding, herhangi bir pişirme işleminden geçmiyor. İçerisinde rafine şeker barındırmaması sebebiyle de günün her saatinde rahatlıkla tüketilebilen hafif bir tatlı oluyor. 

2. AVOKADOLU PUDİNG YAPIMINA DAİR...

AVOKADOLU PUDİNG YAPIMINA DAİR

Porsiyon: 2 kişilik

Hazırlama Süresi: 5 dakika

Bekleme Süresi: 1-2 saat

Materyaller:

  • Blender

  • Karıştırma kabı

  • Kup, bardak veya kâse

Malzemeler:

  • Avokado (2 adet)

  • Muz (1 adet)

  • Balparmak Çıtkapak Çiçek Yayla Balı (3-4 tatlı kaşığı) 

  • Kakao (3-4 tatlı kaşığı) 

  • Portakal suyu (1/2 su bardağı) 

  • Bir tutam tuz 

Üzeri için:

  • Kakao nibi ya da çikolata rendesi

3. AVOKADOLU PUDİNG NASIL YAPILIR?

AVOKADOLU PUDİNG NASIL YAPILIR

Birkaç dakika içerisinde pişirilmeden yapılan avokadolu puding, hafif ve besleyici içeriğiyle çikolataseverlerin ilk tercihi olmaya aday! 

3.1. Hazırlama Aşaması

●      Avokadoları çekirdeğinden ayırın ve bir kaşık yardımıyla blender haznesine ekleyin.

●      Muzu 3-4 parçaya bölün ve avokadoların üzerine ilave edin.

●      Balparmak Çıtkapak Yayla Çiçek Balı’nı meyvelerin üzerine dökün.

●      Kalan tüm malzemeyi de ekleyin ve tümü püre haline gelene kadar blender’ı çalıştırın. (Avokado ve muzun büyüklüğüne göre portakal suyu miktarını artırabilirsiniz.)

3.1. Sunum Aşaması

●      Karışım puding kıvamını alınca servis yapacağınız kaplara boşaltın.

●      Pudingleri buzdolabında birkaç saat dinlendirin. (Son olarak üzerlerine dilerseniz bir miktar kakao nibi veya çikolata rendesi de ilave edebilirsiniz.)

4. AVOKADOLU PUDİNG NASIL TÜKETİLİR?

AVOKADOLU PUDİNG NASIL TÜKETİLİR?

Sadece birkaç dakikada hazırlanabilen avokadolu pudingin tüketilmeden önce buzdolabında bekletilmesi gerekiyor. Bu tatlı, buzdolabında birkaç saat bekletildiğinde kıvam olarak istenilen yoğunluğa ulaşıp tüketilmeye hazır hale geliyor. Hafif ve besleyici içeriği sayesinde de günün istenilen saatinde rahatlıkla tüketilebiliyor. 

5. AVOKADOLU PUDİNG ETKİLERİ NELERDİR?

AVOKADOLU PUDİNG ETKİLERİ NELERDİR?

Yüksek lif ve yağ oranına sahip olan avokadonun vücuttaki çeşitli sistemler için bilinen birçok etkisi bulunuyor. Diğer meyvelere oranla çok az şeker içeren bu besin, glisemik indeks yükünün sıfıra yakın olmasıyla öne çıkıyor. Tarifin bir diğer bileşeni olan muz ise tatlı ihtiyacını hafif bir şekilde karşılarken tokluk hissiyatı da yaratıyor. Temel malzeme olarak bu iki meyvenin birleşiminden oluşan avokadolu puding; doğal kakao, bal ve C vitamini açısından zengin olan portakalın son dokunuşlarıyla birlikte çok daha besleyici bir besin haline geliyor. 

Afiyetle!

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.