BAHARI RAMAZAN SOFRALARINA TAŞIYAN LEZZET: BALLI REYHAN ŞERBETİ

BAHARI RAMAZAN SOFRALARINA TAŞIYAN LEZZET: BALLI REYHAN ŞERBETİ

Şerbet denilince aklınıza ağır tatlar mı geliyor? Öyleyse ballı reyhan şerbetini daha önce denememiş olmalısınız!

Çeşit çeşit baharatlar ve meyvelerle hazırlanan şerbetler, Osmanlı’dan bu yana Türk mutfağındaki yerini korumaya devam ediyor. Kokuları ve tatları ile iştah kabartan bu içecekler; özellikle de ramazan sofralarının geleneksel havasına çok yakışıyor. Fakat içeriğindeki yoğun şeker sizi bu lezzetten uzak durmaya yönlendiriyor olabilir... O halde ballı bir tarife ne dersiniz? Üstelik reyhanın iç açıcı ferahlığı eşliğinde!

1. BALLI REYHAN ŞERBETİ NEDİR?

BALLI REYHAN ŞERBETİ NEDİR

Ballı reyhan şerbetinde tatlandırıcı malzeme olarak şeker yerine doğal bir tatlılığa sahip olan bal kullanılıyor. Ve bu sayede yediden 70’e herkesin gönül rahatlığıyla tüketebileceği nefis bir içecek ortaya çıkıyor! Tabii bu lezzette, fesleğengiller ailesinin kokusu dillere destan üyesi reyhanın payı da elbette ki yadsınamayacak kadar fazla!

2. BALLI REYHAN ŞERBETİ YAPIMI

BALLI REYHAN ŞERBETİ YAPIMI

Porsiyon: 

1,5 Litre

Hazırlama Süresi: 

20 Dakika

Bekleme Süresi:

4- 5 Saat

Materyaller:

  • Tencere

  • Limon Sıkacağı

  • Süzgeç

  • Sürahi / Cam Şişe

  • Sunum Bardağı

Malzemeler:

  • Taze Reyhan (1 demet)

  • Limon (1 adet)

  • Kabuk Tarçın (3-4 adet)

  • Karanfil (3-4 adet)

  • Su (1 litre)

  • Balparmak Süzme Çiçek Yayla Balı (3 yemek kaşığı)

3. BALLI REYHAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

BALLI REYHAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR

  • Suyun tamamını tencereye dökün. Ardından tarçın kabuklarını ve karanfilleri suya ekleyin. 

  • Tencereyi ocağa alarak kaynayana kadar ısıtın. Bu sırada limonun suyunu sıkın.

  • Kaynamakta olan suya limon suyunu ilave ederek bir iki kez karıştırın ve ocağı kapatın.

  • Reyhanları iyice yıkadıktan sonra sapları ile birlikte kaynar suyun içerisine ekleyin.

  • Tencerenin kapağını kapatın ve demlenmesi için 4-5 saat kadar bekleyin. (Bekleme süresi dolduktan sonra su pembe bir renk almış olmalı.)

  • Yeterli sürenin ardından karışımın suyunu servis edeceğiniz kaba süzün. Ve içerisine 3 yemek kaşığı Balparmak Süzme Çiçek Yayla Balı’nı ilave ederek karıştırın.

  • Şerbeti soğuk tüketmek için 1-2 saat buzdolabında bekletin.

4. BALLI REYHAN ŞERBETİ SUNUMU

BALLI REYHAN ŞERBETİ SUNUMU

  • Ballı reyhan şerbetini dilediğiniz formdaki bardaklara doldurun.

  • Daha şık bir görünüm için tercihe göre bardağın içine limon dilimi, reyhan yaprağı ya da tarçın çubuğu yerleştirebilirsiniz.

  • Şerbetinizin soğukluk derecesini artırmak adına bardaklara buz küpleri ilave edebilirsiniz.

5. BALLI REYHAN ŞERBETİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI 

BALLI REYHAN ŞERBETİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Şerbetinizi hazırlamadan önce reyhan yapraklarınızı 15-20 dakika sirkeli suda (tercihen beyaz sirke) içerisinde bekletin. Bu sayede kimyasal kalıntılardan ve gözle görülmeyen mikroplardan tamamen arınacaklardır. Fakat sirkenin ölçüsünü kaçırmamaya özen göstermelisiniz! Yalnızca birkaç damla sirke yeterli olacaktır...

Editörün Notu: “Ballı reyhan şerbeti kaç kalori?” sorusunun cevabını bulmak için içerisine ilave ettiğiniz bal miktarını [100 gr bal=304 (kcal) kalori] baz alabilirsiniz.

Afiyet olsun…

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.