Balparmak
Balparmak Çam Balı 460 g

Ödeme Alt Yapısı
Aynı Gün Kargo
Özel Paketleme
Ücretsiz Kargo
Çam Balı
- İÇERİK
-
Balparmak Doğal Çam Balı - 460 Gram
Muğla ve çevresi, doğal çam ağaçlarına (Pinus brutia, P. nigra, P. pinea) ev sahipliği yapması bakımından günümüzde dünya çam balı üretimi için en önemli coğrafyaların başında geliyor. Balparmak ise çam balı ürünlerini, siz gerçek lezzet tutkunları için bu özel coğrafyadan temin ediyor. Üretim şeklinin özgünlüğü ve kendine has lezzetiyle çiçek ballarından farklı bir deneyim sunan Balparmak Çam Balı, yumuşak tat ayrıcalığıyla aile boyu vazgeçilmeziniz olmaya şimdiden aday!
Siz de eşsiz lezzete sahip bir bal deneyimi için Balparmak Çam Balı’nı
hemen şimdi sipariş verebilirsiniz!Çam Balı ve Özellikleri Nelerdir?
Çam balı, çam ağaçlarının öz sularından beslenen koşnil böceklerinin bıraktığı salgılardan üretilir. Bu hoş kokulu salgıların bal arıları tarafından işlenmesi sonucu ortaya çıkan çam balı, kaynağı ve üretim süreci bakımından çiçek ballarından ayrılmakta olup “salgı balı” olarak adlandırılmaktadır.
Diğer ballara göre daha çok mineral madde içermesi nedeniyle koyu bir renge sahip olan çam balının doğal yapısı gereği glikoz ve fruktoz oranı düşüktür. Bundan dolayı bu bal çeşidi, çiçek ballarından daha yumuşak bir lezzete sahiptir. Aynı zamanda asitlik derecesi de düşük olan çam balı, boğazda yakıcı his bırakmaz ve keyifli bir tüketim sunar. Çam balının 100 gramında yaklaşık 304 kalori bulunmaktadır.
Çam Balı Nasıl Kullanılır?
Her sabah güne başlarken
Kahvaltılarda ve ara öğünlerde
Tüm ev yapımı tariflerde
Çayda ve tüm içeceklerde
Kişisel
bakımdaÇam balını bir kaşık yardımıyla tek başına tüketilebileceğiniz gibi yiyecek ve içeceklerinize de ekleyebilirsiniz. Çiçek ballarına kıyasla daha uzun süre kristalleşmeden kullanabileceğiniz bu balı, uygun koşullarda daima aynı kıvam ve lezzetle saklayabilirsiniz.
3 Adımda Doğal Balın Yolculuğu
Mis Kokulu
Çam Ormanlarından
Koşnil böceklerinin çam ağaçları üzerine bıraktığı salgılar, bal arıları tarafından ağustos-kasım aylarında toplanır. Tarlacı arıların bal kursağında biriken bu salgıların arı enzimleriyle değişikliğe uğraması sonucu, çam balı üretim süreci başlamış olur.Sadece
Doğal Olanı
İşçi arıların kovan yolculuğu süresince işledikleri salgılar peteklere yerleştirilir. Ardından kovandaki iç hizmetle görevli genç işçi arılar tarafından daha fazla enzim ilavesi ve su oranının düşürülmesi yoluyla olgunlaştırılır ve sırlanır. Böylece çam balı üretim süreci tamamlanır.Her Damlada
Kalite ve Tutarlılık
Muğla ve çevre bölgelerinden toplanan bal örnekleri, Balparmak laboratuvarlarında analiz süreçlerinden geçirilir. Sadece doğal ve kaliteli ballar seçilerek hijyenik ambalajlarına doldurulur.Priospot Teknolojisiyle Balınızın İzini Sürün!
“Doğal balın kaynağı yalnızca doğadır. Balda hile olup olmadığını kokusuna, tadına ya da görüntüsüne bakarak anlamak mümkün değildir.”
Balınızın gerçekliği ve doğallığı, Balparmak Analiz Laboratuvarlarında en az 100 farklı parametre doğrultusunda yapılan analizlerle garanti altına alınıyor. Ürünlerin analiz raporları ise Balparmak’ın gıda sektöründe bir ilk olarak tüketicilerine sunduğu Priospot teknolojisiyle kolayca görüntülenebiliyor.
-
Bu üründen en fazla 5 adet sipariş verilebilir. 5 adetin üzerindeki siparişleri Balparmak iptal etme hakkını saklı tutar.
-
Ballı Biberiyeli Izgara Piliç (4 kişilik)
Marine etmek için
- 4 adet Piliç göğüs fileto
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı bal (Balparmak Çam Balı)
- 1 yemek kaşığı yeşil limon suyu
- 1 adet yeşil limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 diş sarımsak – ezilmiş
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı taneli hardal
- 2 dal taze biberiye
- Tuz ve karabiber
- Servisi İçin
- 500 g mini havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Marine sosunu hazırlamak için, gerekli malzemenin tamamını oval bir kaba koyun ve çırpma teli yardımı ile karıştırın. Piliç göğüsleri marine sosuna ekleyin ve elinizle iyice karıştırın. Bu karışımı buzdolabında 6 saat bekletin. Izgara izli bir tavada ve kısık ateşte, piliçler altın sarısı renk alıncaya kadar ters düz ederek pişirin. Mini havuçları, tereyağında ve üzerini kapatarak kısık ateşte hafifçe pişirin. Bu reçetenin marine sosundaki bal ürünün çabuk kızarmasına sebep olabilir. Eğer hala içi pişmemiş ise, piliçleri 175 °C önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirebilirsiniz. Mini havuç yerine, arzu ettiğiniz sebzeler ile servis edebilirsiniz.