RAMAZAN YEMEKLERİNİN FERAH EŞLİKÇİSİ: BALLI LİMONATA

Balparmak Ballı Limonata Tarifi

Mis kokusu, ferahlatıcı aroması ve vitamin deposu içeriğiyle gönülleri çelen limonatanın bal ile buluşmasından gelen bu lezzete hayran kalacaksınız!

Ramazan ayı boyunca iftar vaktine kadar sabır ve sükûn ile geçirilen saatlerin sonunda şükür ile sofralara kavuşuluyor. Bu kavuşma için özenle hazırlanan yemekler ise haliyle ramazanın bereketine yakışır şekilde iştah kabartacak türden oluyor. Fakat iftar menülerini belirlerken, gün boyu boş kalan mideyi yormayacak seçimler yapmaya da dikkat etmek gerekiyor. Böyle bir menü için ise ev yapımı ballı limonata hem çok hafif hem de çok lezzetli bir içecek seçimi oluyor!

1. BALLI LİMONATA YAPIMINA DAİR…

BALLI LİMONATA YAPIMINA DAİR

Porsiyon: 1 Litre

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Bekleme Süresi: 1 Saat (soğuk tüketim tercihi için)

Materyaller:

  • Meyve Sıkacağı

  • Sürahi

Malzemeler:

  • Limon [ 250 ml (limonların boyutuna göre yaklaşık 8-10 adet)]

  • Balparmak Narenciye Balı (1/2 su bardağı)

  • Su (3,5 su bardağı) 

2. BALLI LİMONATA FAYDALARI NELER?

BALLI LİMONATA FAYDALARI NELER

Limonun ferah aroması ve balın yumuşak tatlılığını bir arada sunan ballı limonata, yalnızca lezzetiyle dahi yeterince cezbedici bir içecek tercihi oluyor. Fakat bir de yanına faydaları eklendiğinde, özellikle uzun saatler aç kalınan ramazan ayında vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi kazanmak adına harika bir seçenek haline geliyor.

Bir adet limon, içeriğinde 53 miligram C vitamini barındırıyor. Aynı zamanda limon, tansiyonu dengelemek üzere de halk arasında sıklıkla tercih ediliyor. Tarifinde yaklaşık 10 adet limon kullanılan ballı limonata ise saymakla bitmeyen faydalarının önemli bir kısmını bu değerli meyveden alıyor. Ayrıca, limonun ferah lezzeti ağır yemeklerin midede yarattığı rahatsızlık hissini gidermeye de yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra; içeriği balın yüksek besin değerleri ile zenginleşen bu tarif; rafine şekerin zararlarından uzak durarak tatlı ihtiyacının giderilmesi için de faydalı ve lezzetli bir alternatif oluyor.   


3. BALLI LİMONATA NASIL YAPILIR?

BALLI LİMONATA NASIL YAPILIR

  • Limonları bir sıkacak yardımıyla sıkarak bir su bardağı ölçüsünde limon suyu elde edin.

  • Hazırladığınız limon suyuna üç buçuk su bardağı ölçüsünde içme suyu ekleyin.

  • Son olarak, yarım su bardağı Balparmak Narenciye Balı’nı da karşıma ekleyin ve tüm malzemeler birbiriyle özdeşleşene kadar karıştırın.

  • Ballı limonatanızı soğuk tüketmek isterseniz, 1 saat boyunca buzdolabında bekletebilirsiniz. 

Editör Önerisi: Limonatanızın içeriğini daha zengin hale getirmek adına, tarife 1 çay kaşığı toz zencefil ve 6 adet nane yaprağı da ilave ederek ballı zencefilli limonata elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra, yine sevdiğiniz baharat türleri ya da başka meyvelerin suları veya püreleriyle tarifi çeşitlendirebilir; ballı tarçınlı limonata, ballı çilekli limonata vb. yeni tarifler deneyebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun…

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.