Balparmak Yayla
Çiçek Balı 460 g

Kavanoz
43,50 TL


Balınızın izini sürün!

Satın aldığınız her Balparmak kavanozundaki balın analiz raporuna ve çiçek kaynağına ulaşabilirsiniz. Bunun için kavanozdaki priospotu (QR kod) cep telefonunuzla okutmanız yeterlidir.

Dilerseniz, ekrandaki kavanozun üzerinde yer alan priospotu okutarak hemen bir deneme yapabilirsiniz.

Kampanya
  • İÇERİK
  • LEZZET ÖNERİLERİ
  • YORUMLAR
  • Balparmak Yayla Çiçek Balı (460 gr.)

    Arıların gezindiği tüm doğal alanlar ve nektar topladıkları her çiçek, balın içeriğinde keşfedilmeyi bekleyen yeni bir aroma anlamına geliyor. Arıların doğayla iş birliği sonucu ortaya çıkan bu değerli gıda, sunduğu faydaların yanı sıra her bir çeşidinde farklılık gösteren lezzetiyle de tabiatın mucizesini açıkça gözler önüne seriyor.

    Balparmak  Çiçek Yayla Balı da diğer tüm ballar gibi elde edildiği coğrafyaların kendine özgü doğasını aromasına yansıtıyor. Balparmak’ın ortalama bin metre rakıma sahip yaylalardan derlediği yayla balı; özel lezzeti ile diğer karışık  çiçek ballarından ayrılıyor. Uçsuz bucaksız yaylaların mis kokusunun verdiği ferahlığı damağınızda hissetmek için Balparmak Yayla Çiçek Balı (460 gr.)’nı siz de hemen denemelisiniz!

    Yayla Balı Nedir?

    Yayla balı, Balparmak’ın ortalama bin metre rakıma sahip yaylalarda üretilen ballardan derlediği özel bir  çiçek balı çeşididir.

    Yayla Balı Ne Zaman Toplanır?

    Yayla balının üretimine yaylaların çiçeklenmeye başladığı ilkbahar mevsiminde başlanır. Yaz mevsiminde ise bal sağımı yapılır.

    Balparmak Yayla Çiçek Balı (460 gr.) Ne İçerir?

    Yayla balı, elde edildiği bitkiler dolayısıyla yüksek nem oranına sahip bir bal türüdür. Bunun yanı sıra bal, içeriğindeki karbonhidrat ile enerji değeri yüksek bir besindir. Ayrıca yayla balı, çeşitli vitaminler, proteinler, mineraller ve lif de içerir.

    Balparmak Yayla Çiçek Balı (460 gr.)’nın içeriği ve çiçek kaynağı hakkında daha fazla bilgi almak için ürün ambalajı üzerinde yer alan kare (QR) kodu kullanabilir ya da ID numarasını bu sayfaya girebilirsiniz.  

    Yayla Balı Ne İşe Yarar?

    Yayla balı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin ve enerji öğelerini karşılamak adına lezzetli bir alternatif sunar.

    Yayla Balı Nasıl Kullanılır?

    Yayla balının diğer karışık  çiçek ballarından ayrılan özgün aromasını keşfetmek adına ürünü tek başına tüketebilirsiniz. Bununla birlikte tatlı tariflerinizi ve içeceklerinizi tatlandırmak ya da et yemeklerinizin marine etmek amacıyla da yayla balını tercih edebilirsiniz.

    Osmanlı’da kış mevsimlerinde düzenlenen helva sohbetlerinin göz bebeği Helva-i Hakani’yi daha önce duymuş muydunuz? “Hakanlara layık helva” anlamına gelen adıyla bu tatlı, ismiyle müsemma lezzetini, içerdiği yoğun bala borçlu! Siz de Balparmak Yayla Çiçek Balı’nı kullanarak Helva-i Hakani tarifini uygulayabilir ve sofralarınızı saray sofrasına dönüştürebilirsiniz.  

    Yayla Balı Ne Kadar Tüketilmelidir?

    Her gün 1 tatlı kaşığı bal tüketmek, vücudun ihtiyaç duyduğu faydalı bileşenleri sağlamak adına etkili bir destektir. Bal tüketimi için günlük önerilen maksimum miktar, gerek yetişkinler gerekse de çocuklar için vücut ağırlığı baz alınarak hesaplanabilir. Uzmanlarca her 1 kilogram vücut ağırlığına karşılık olarak 1 gram bal tüketimi önerilir. Ancak 0-1 yaş arası çocuklara kesinlikle bal verilmemesi gerektiği unutulmamalıdır. Bunun yanı sıra herhangi bir kronik hastalığınız ya da alerji riskiniz varsa bal tüketimi konusunda doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

    Balparmak Yayla Çiçek Balı (460 gr.) Tadı Nasıldır?

    Balparmak Yayla Çiçek Balı, elde edildiği yabani ve endemik türlerin özgün ve ferahlatıcı aromasına sahiptir. Ayrıca rakım gereği yüksek nem oranına sahip olan bu bitkiler, yayla balına keskin bir tat verir.

    Balparmak Yayla Çiçek  Balı (460 gr.) Kalori Değeri Nedir?

    Balparmak Yayla Çiçek Balı’nın 100 gramındaki enerji değeri 304 kalori (kcal)’dir. 

    Balparmak

    Yayla Çiçek Balı (460 gr.) Fiyatı Nedir?

    Balparmak Yayla Çiçek Balı (460 gr.)’nın fiyatı, ham maddenin elde ediliş süresi, yıllık üretim miktarı ve işçiliği baz alınarak belirlenir.

  •  Balparmak Süzme Çiçek Yayla
Balı 460 g

    Ballı Meyve Salatası Tarifi

     

    Malzemeler

    • 1 muz
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu 
    • 1 narın taneleri
    • 1 salkım üzüm 
    • 4 taze incir 
    • 1 portakal Sos için
    • 2 yemek kaşığı bal
    • 1 tatlı kaşığı tarçın 

    Hazırlanışı:

    Muzun kabuklarını soyup dilimleyin. Kararmaması için limon suyunu üzerlerine gezdirerek dökün ve servis kâsesine aktarın. Portakalı soyup istediğiniz şekilde kesin. Kalan meyveleri de ekleyin. (Mevsimine göre farklı meyveler seçip, kendi özel reçetenizi de hazırlayabilirsiniz.) Sos için bal ve tarçını karıştırıp salataya ekleyin. Servis yapın.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.