Menu
TR ENG

Ballı Hardallı Somon Teriyaki

4 kişilik

 

Malzemeler;

800 g somon balığı fileto

 

Marinesi için;

1 tatlı kaşığı hardal

1 yemek kaşığı Balparmak bal

2 yemek kaşığı Sızma zeytinyağı

100 g taze Zencefil ( rendelenip suyu sıkılmış )

1 yemek kaşığı Doğranmış maydanoz

Tuz ve karabiber

 

Şişlere takmak için;

2 adet yeşil limon

 

Servisi için;

Yeşil salata harmanı ( marul, kıvırcık salata, roka, taze baharatımsı otlar ve arzunuza göre hazırladığınız zeytinyağlı limon sos )

 

Hazırlanışı ;

-Somon balıklarını, yaklaşık 33 g'lık 24 eşit parçaya bölün.

-Marine sosunu hazırlamak için, reçetedeki malzemeleri oval bir kapta harmanlayın.

-Somon küplerini bu marine sosunda 4 saat dinlendirin.

-Yeşil limonu ortadan ikiye kesin ve yarım santimetre kalınlığında 16 eşit dilim hazırlayın.

-Şişleri fotoğrafta görüldüğü gibi takın.

-Yapışmaz tavada ve orta ateşte pişirin.

 

Sunum veya Öneri ;

-Arzunuza göre salata veya püre yanında servis edebilirsiniz.