%28 indirimli

Balparmak Anadolu Lezzetleri Kayseri Çiçek Balı 460 g

68,90 TL
49,90 TL


Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünleri, Anadolu Lezzetleri markasıyla sadece Macrocenter ve seçili Migros'larda satılıyor.

Ürün hikayesi için tıklayınız.
Kampanya
  • İÇERİK
  • LEZZET ÖNERİLERİ
  • YORUMLAR
  • Balparmak Kayseri Çiçek Balı

    Bitki çeşitliliği açısından bir hayli zengin olan Anadolu toprakları, bu özelliği ile kaliteli bal üretimi için arılara pek çok uygun alan sunuyor. Bu noktada, floradaki çeşitliliğin yanı sıra rakım da balın kalitesini önemli ölçüde etkiliyor. Öyle ki bir bitki ne kadar yüksekte yetişirse, içerdiği nem oranı da aynı oranda artıyor. Bu da balın içeriğindeki nem oranlarına yansıyor ve söz konusu bitkilerden elde edilen bal, lezzet yoğunluğu açısından zenginleşiyor.

    Kayseri, yüksek rakımlı yaylaları ve endemik bitkilerle dolu floral çeşitliliği ile besin değeri yüksek ve lezzetli bal üretimi için en uygun ortamlardan birini sağlıyor. Erciyes Dağı’nın eteklerinde şekillenen Kayseri, sınırları içerisinde 2 bin farklı türde çiçekli bitkiye ev sahipliği yapıyor. Üstelik bu bitkilerin yaklaşık 300’den fazlasının endemik tür olduğu biliniyor. Bu da Kayseri Balı’na eşsiz bir lezzet veriyor. Siz de bu nefis balın tadını doyasıya ve gönül rahatlığıyla çıkarmak için Balparmak Kayseri Çiçek Balı’nı hemen şimdi sipariş verebilirsiniz!

    Kayseri Balı Nedir?

    Kayseri balı, sadece Kayseri yaylarında dolaşan arıların, buradaki çiçeklerden ürettiği bir bal çeşididir. Bu balın lezzetini diğer ballardan ayıran bir özellik de Kayseri’deki yaylaların yüksek rakımlı olması ve dolayısıyla bitkilerinin yüksek nem oranına sahip olmasıdır. Bir diğer önemli fark ise sadece bu coğrafyada yetişen Erciyes çan çiçeği ve Kayseri baklası gibi özel bitkilerin sağladığı aromadır.   

    Kayseri Balı Ne Zaman Toplanır?

    Arıcılar, mayıs ayıyla birlikte  Kayseri yaylalarına kovanlarını kurmaya başlar. Yaz aylarında ise bal sağımı yapılır.

    Balparmak Kayseri Balı Ne İçerir?

    Kayseri balı, içeriğinde çeşitli vitaminler, mineraller, enzimler ve proteinlerin yanı sıra belirli mineraller de barındırır. Balparmak Kayseri   Çiçek Balı’nın içeriği hakkında daha fazla bilgi edinmek için ambalaj üzerindeki kare (QR) kodu okutabilir ya da ID numarasını bu sayfaya girebilirsiniz.

    Kayseri Balı Ne İşe Yarar?

    Kayseri   çiçek balı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin ve enerji öğelerini karşılamak adına lezzetli bir alternatif sunar.

    Kayseri Balı Nasıl Kullanılır?

    Kayseri balını yiyecek veya içeceklerinize ekleyerek kullanabilirsiniz. Özel bir aromaya sahip olan bu balın tadını baskın şekilde hissedebilmek için ise ürünü tek başına tüketmeyi tercih edebilirsiniz.

    Kayseri Balı Ne Kadar Tüketilmelidir?

    Günlük bal tüketiminde uygun miktarı belirlemek adına, vücut ağırlığıyla doğru orantılı olacak şekilde (1 kg - 1 gr) hesaplama yapılması önerilmektedir. Ancak 0-1 yaş arası çocuklara kesinlikle bal verilmemesi gerektiği unutulmamalıdır. Bunun yanı sıra herhangi bir kronik hastalığı ya da alerji riski bulunanların, bal tüketimi konusunda hekimlerine danışması gerekmektedir.

    Balparmak Kayseri

    Balı Tadı Nasıldır?

    Kayseri balı açık renklidir ve yumuşak bir lezzete sahiptir. Hoş kokusuyla öne çıkan bu balda, ilk tadımda yoğun şekilde hissedilen bir çiçek aroması bulunur.

    Balparmak Kayseri Balı Kalori Değeri Nedir?

    Balparmak Kayseri  Çiçek Balı’nın 100 gramındaki enerji değeri 304 kalori (kcal)’dir.

    Balparmak

    Kayseri Balı Fiyatı Nedir?

    Bal üretimi, birden fazla aşamaya sahip olan ve yıllık iklim koşullarına göre miktar bakımından değişkenlik gösterebilen bir iş koludur. 460 gramlık ambalajlarda sunulan Balparmak Yöresel Lezzetleri serisindeki balların fiyatları da buna göre; yıllık üretim oranı, ürünün elde ediliş süresi ve işçiliği baz alınarak belirlenir.

  • Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünleri, Anadolu Lezzetleri markasıyla sadece Macrocenter ve seçili Migros'larda satılıyor.

    Ürün hikayesi için tıklayınız.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.