Balparmak Doğal Yüksekova Balı
Hakkâri Yüksekova, sıcak iklimi ve kış boyu kar yağışı alan dağları ile arıcıların gözde bölgeleri arasında yer alıyor. Bölgenin yüksek rakımı ise balın değerine değer katan başlıca unsuru oluşturuyor. Zengin bitki çeşitliliğine sahip olan Yüksekova dağları; Hakkâri çöven otu, Sat Dağı mürdümü, Hakkâri fiği, Hakkâri papatyası, Hakkâri pelemiri, Hakkâri dikeni ve parıltılı fiğ gibi endemik türlere de ev sahipliği yapıyor. Tüm bu hoş aromalı bitkilerden elde edilen Yüksekova balı, lezzetiyle damak çatlatıyor.
Balparmak Doğal Yüksekova Balı’nın yoğun çiçek aromasını keşfetmek için daha fazla beklemeyin,
siparişinizi hemen şimdi verin!
Yüksekova Balı ve Özellikleri Nelerdir?
Yüksekova balı, Hakkâri Yüksekova’nın dağlık kesimlerinde yetişen çiçeklerin nektarlarından üretilen özel bir baldır. Bu yöresel bal çeşidi, açık rengi ve yoğun çiçek kokusu ile öne çıkar. Yüksekova’nın zengin florasını, bu yörede üretilen balın özgün çiçek aromasıyla damaklarda hissetmek mümkündür.
Yüksekova balı diğer bal çeşitlerinde olduğu gibi içeriğinde çeşitli vitaminler, proteinler, mineraller ve lif barındırır. Arılar, bal üretimi esnasında sadece çiçek nektarlarından değil, kendi ürettikleri enzimlerden de faydalanır. Bu sayede bal, dünyada eşi benzeri olmayan bir lezzet ve besin kaynağına dönüşür. Yüksekova balının 100 gramı 304 kalori (kcal) değerindedir.
Yüksekova Balı Nasıl Kullanılır?
Her sabah güne başlarken
Kahvaltılarda ve ara öğünlerde
Tüm ev yapımı tariflerde
Çayda ve tüm içeceklerde
Kişisel
bakımda
Yüksekova balı, üretildiği bölgenin florasına bağlı olarak özel bir aromaya sahiptir. Bu aromayı yoğun bir şekilde hissedebilmek için ürünü tek başına kullanmayı tercih edebilirsiniz. Yüksekova balı ayrıca, yiyecek ve içecekleri tatlandırmak için de ideal bir tatlandırıcıdır.
3 Adımda Doğal Balın Yolculuğu
Yüksekova’nın
Verimli Doğasından
Hakkâri Yüksekova’da kovanlar, ilkbahar mevsiminde kurulur. Kovanlardaki işçi arılar, bölgeden topladıkları çiçek özlerini binbir emekle işleyerek bal üretir.
Sadece
Doğalı
Çiçeklenme döneminin sona erdiği yaz bitiminde bal hasadı başlar. Arıların tamamen doğal yollarla ürettiği katkısız ballar, sağma işlemi sonrası tesislere ulaştırılır.
Her Damlada
Kalite ve Tutarlılık
Yüksekova’dan tedarik edilen bal örnekleri Balparmak tesislerinde analiz edilir. Sadece doğal, kaliteli ve güvenilir içeriğe sahip ballar seçilerek özenle ambalajlanır.
Priospot Teknolojisiyle Balınızın İzini Sürün!
“Doğal balın kaynağı yalnızca doğadır. Balda hile olup olmadığını kokusuna, tadına ya da görüntüsüne bakarak anlamak mümkün değildir.”
Balınızın gerçekliği, en az 100 doğallık testi ile garanti altında!
Balparmak’tan satın aldığınız balların analiz sonuçlarına, ambalaj üzerindeki kare (QR) kodu okutarak veya ID numarasını bu sayfaya girerek kolayca ulaşabilirsiniz.
Bu üründen en fazla 5 adet sipariş verilebilir. 5 adetin üzerindeki siparişleri Balparmak iptal etme hakkını saklı tutar.