Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Arama Yap
Sepetim
18.11.2021

BALLI KIŞ ÇAYI NEDİR, NASIL YAPILIR VE NASIL TÜKETİLİR?

 Ballı Kış Çayı

Adından da anlaşılacağı üzere kış aylarında kış çayı tüketmek gibisi yok! Peki, birbirinden güçlü bitkilerden oluşan kış çaylarını tatlandırmak için siz hala rafine şeker mi kullanıyorsunuz? Bu ballı kış çayı tarifini denedikten sonra kararınızı ilelebet değiştirebilirsiniz!

Havalar soğumaya başlar başlamaz, siz de hemen hazır kış çayı karışımlarından bir miktar depolamış olmalısınız. E, içerisinde bu kadar fazla etkili bitkiyi buluşturan bir karışımdan daha iyisi de kolay kolay bulunamaz doğrusu! Ihlamur, kuşburnu, zencefil, adaçayı, nane, karanfil, zerdeçal, tarçın ve daha nicesi… Yoksa siz hala tüm bu değerli bitkilerin bir arada bulunduğu kış çayları ile henüz tanışmadınız mı? Öyleyse bir sonraki alışverişinizde, kış çayı ile birlikte Balparmak Narenciye Balı’nı da sepetinize eklemeyi unutmayın! Çünkü birazdan sizlerle paylaşacağımız ballı kış çayı tarifi, bu ikili sayesinde tam anlamıyla damak çatlatacak bir lezzet şölenine dönüşüyor!

1. BALLI KIŞ ÇAYI NEDİR?

Ballı Kış Çayı Nedir?

Ballı kış çayı, kışın sık tüketilen bitki çaylarının karışımından oluşan ve bal ile tatlandırılan bir sıcak içecek çeşidini oluşturuyor. Aktarlarda ve market reyonlarında hazır halde bulunabilen kış çayları, tercih edilen bitkilerle evde de hazırlanabiliyor. Kış çaylarında en çok bulunan bitki türleri ise ıhlamur, zencefil, zerdeçal, adaçayı, tarçın, kuşburnu ve nane olarak öne çıkıyor. Bu karışıma ayrıca kaynatma esnasında limon, portakal, elma ve ayva gibi meyveler de ilave edilebiliyor.

2. BALLI KIŞ ÇAYI NASIL YAPILIR?

Ballı Kış Çayı Nasıl Yapılır?

Ballı kış çayı tarifi için gerekli malzemeler ve diğer detayları sayfanın hemen aşağısında bulabilirsiniz. Bu tarifi birden fazla kişi için hazırlamak isterseniz, kullanacağınız malzemelerin miktarını porsiyon ile doğru orantılı olarak arttırabilirsiniz.  

Porsiyon: 1 Kişilik

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Bekleme Süresi: 20 Dakika

Materyaller:

  • Çaydanlık

  • Süzgeç

  • Kupa

  • Çay Kaşığı

Malzemeler:

  • Su (1 büyük su bardağı)

  • Kış Çayı (1 tatlı kaşığı)

  • Limon ve Elma (2’şer dilim)

  • Balparmak Narenciye Balı

2.1. BALLI KIŞ ÇAYI YAPILIŞI

  • Kış çayını demliğe, suyu ise çaydanlığın altına koyun. Su kaynayana dek bekleyin.  

  • Kaynamış olan sıcak suyun bir kısmını demliğe aktarın. Çaydanlığın altına yeniden su ilave ederek kısık ateşte tutun.

  • Kış çayı besin değerini kaybetmeden yavaş yavaş demlenirken, diğer yandan limon ve elmaları dilimleyin.

  • Meyveleri de ekleyerek, kış çayının bir müddet daha demlenmesini bekleyin.

  • Ocağın altını kapatarak çayın içim sıcaklığına gelmesi için zaman tanıyın. Çayı süzerek kupaya doldurduktan sonra, üzerine Balparmak Narenciye Balı’nı ilave edin.

  • Balın çaya homojen bir şekilde dağılması için iyice karıştırın. İşte, çayınız tüketime hazır!

3. BALLI KIŞ ÇAYI NASIL TÜKETİLİR?

Ballı Kış Çayı Nasıl Tüketilir?

Ballı kış çayını faydalı bileşenleri ile birlikte tüketmek için bitki karışımının doğrudan kaynamakta olan suyun içine atılmaması gerekiyor. Bunun yerine çaydanlık kullanmak daha ideal bir seçenek oluyor. Kış çayını demledikten sonra, dilerseniz içerisine farklı lezzet unsurlarını da ekleyerek tüketebilirsiniz. Oldukça güçlü bir karışım olduğu için bu çayı günde iki bardak ile sınırlandırabilirsiniz.

4. BALLI KIŞ ÇAYI ETKİLERİ NELERDİR?

Ballı Kış Çayı Faydaları

Vücudun kış mevsiminde daha fazla korunması gerektiği için günlük ihtiyaç duyulan besin öğelerinin aksatılmadan alınması daha da önem kazanıyor. Bu sayede vücuttaki sistemler, normal düzeydeki işleyişlerini koruyabilmek adına gerekli besin desteğini karşılamış oluyor. Ballı kış çayı ise içerdiği doğal bitki çeşitlerinden dolayı bu konuda ideal bir yardımcı gıda olma özelliği taşıyor. Kış çayının içeriğindeki antioksidanlar, vitaminler, mineraller, aromatik bileşenler vb. güçlü maddeler, günlük besin ihtiyacının ideal düzeyde karşılanmasına yardımcı oluyor.     

Afiyetle… 


T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.