BALLI VE MEYVELİ GÜLLAÇ
Hazırlanışı
- 4 yaprak güllaç yufkası
- 3 yemek kaşığı Balparmak bal
- 200 gr frambuaz (taze veya donuk olabilir )
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı gül suyu
Servisi İçin
- 40 gr frambuaz
- 1 yemek kaşığı Balparmak bal
Hazırlanışı
Sütü bir tencerede kaynatın. Gül suyu ve Balparmak balı ilave edin. Güllaç yufkalarını servis edeceğiniz kabın ölçülerinde makas yardımı ile kesin ve 8 eşit guruba ayırın. Güllaç yufkası gruplarından 1 tanesini alın ve bir tepside kaynamış ballı süt karışımından her yufkaya ıslatacak kadar dökerek yumuşatın ve sunum kabına yerleştirin. 1. grup bittiğinde 50 g frambuazı dizin, 2. grup güllaç yufkasına da 1. Gurupta ki gibi işlem yaparak ilk güllacı bitirin kalan 3 güllacı da aynı yöntemle yaparak buzdolabına koyun ve yaklaşık 3 saat dinlendirin. Sunum Önerisi Güllaçları frambuaz ile süsleyin ve üzerine Balparmak balı gezdirerek servis edin.