BALLI VE MEYVELİ GÜLLAÇ

Hazırlanışı

  • 4 yaprak güllaç yufkası
  • 3 yemek kaşığı Balparmak bal
  • 200 gr frambuaz (taze veya donuk olabilir )
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı gül suyu

Servisi İçin

  • 40 gr frambuaz
  • 1 yemek kaşığı Balparmak bal

 Hazırlanışı

Sütü bir tencerede kaynatın. Gül suyu ve Balparmak balı ilave edin. Güllaç yufkalarını servis edeceğiniz kabın ölçülerinde makas yardımı ile kesin ve 8 eşit guruba ayırın. Güllaç yufkası gruplarından 1 tanesini alın ve bir tepside kaynamış ballı süt karışımından her yufkaya ıslatacak kadar dökerek yumuşatın ve sunum kabına yerleştirin. 1. grup bittiğinde 50 g frambuazı dizin, 2. grup güllaç yufkasına da 1. Gurupta ki gibi işlem yaparak ilk güllacı bitirin kalan 3 güllacı da aynı yöntemle yaparak buzdolabına koyun ve yaklaşık 3 saat dinlendirin.

Sunum Önerisi

Güllaçları frambuaz ile süsleyin ve üzerine Balparmak balı gezdirerek servis edin.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.