Harnup adıyla da bilinen keçiboynuzu meyvesi, içerdiği doğal şeker ve faydalı bileşenlerle hem lezzet hem de takviye edici besin alternatifi arayanların ortak noktası…
“Kestane kebap, yemesi sevap.” cümlesini bugüne kadar sanıyoruz ki duymayan yoktur. Peki, sizce bu sözü söyleyenler kestane tüketimine neden bu denli büyük bir önem yüklüyor olabilir?
Kış aylarında zencefil tüketiminin bir hayli artması, pek çok kişiye bu bitkinin vücuda etkilerini merak ettiriyor. Peki, zencefilin faydalarını siz de mi henüz tüm yönleriyle bilmeyenlerdensiniz? O halde hazırladığımız bu dosya, sizin için bu kış pek çok şeyi değiştirebilir!
Hoş aromasıyla dokunduğu her tarife lezzet katan tarçın, sadece tadıyla değil; yararlı içerikleriyle de insan beslenmesinde önemli bir yer tutuyor. Peki, tarçının özellikleri ve vücuda etkilerinden siz ne kadarını biliyorsunuz?
Kış aylarında meyve-sebze raflarına sarı ve turuncu renkleriyle canlılık katan narenciye çeşitleri, sadece rengiyle değil içeriğiyle de hayat dolu! Peki, mutfağınızda onlara daha fazla yer açmak için narenciyeleri biraz yakından tanımaya var mısınız?
Rezene tüketimi sizin için hala günlük bir rutine dönüşmediyse, bu aromatik bitki hakkında bilmeniz gereken çok fazla şey var demektir!
Anadolu’nun dört bir yanında kırları süsleyen hindiba otunun, aslında pek çok alanda faydalanılan değerli bir bitki olduğunu biliyor muydunuz?
Ondan bir daha vazgeçmeniz çok zor olacak!
Doğa, her yeni mevsime sunduğu farklı güzelliklerle merhaba diyor!
Kudret narı, vitamin ve mineral zengini içeriğiyle “mucize bitki” tanımının hakkını veriyor!
Mutfakların vazgeçilmezi kekik, aslında lezzetli bir baharat olmaktan çok daha fazlası!
Zerdeçal, lezzeti ve rengiyle halihazırda çoğu kişi tarafından biliniyor!
Biberiyeyi yakından tanımıyorsanız, bu yazıyı mutlaka okumalısınız!
İsmini duyan herkeste merak uyandırıyor.
Guarana bitkisi, yeşil yapraklarının arasındaki kırmızı renkli meyveleriyle tropikal iklim sakinlerine tam anlamıyla görsel bir şölen sunuyor.
Doğanın sunduğu eşsiz güzellikler içerisinde ilginç özellikleriyle öne çıkan bu ağaç hakkında duyduklarınıza çok şaşıracaksınız!
Ginseng, sayısız faydasıyla antik çağlardan beri uygulanagelen iyileştirici ve koruyucu tedaviler arasında yer alıyor.
Humus ve helva tutkunlarının yakından tanıdığı tahin, dünya çapında popüler olan pek çok yiyeceğin kesişim noktasında yer alıyor. Mezelerin, salata soslarının ve kahvaltıların değişmez bir parçası olan tahinin lezzet dolu dünyasında ufak bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?