Bal, kusursuz görünümü, doğadan gelen eşsiz lezzetli ile ...
Hem yetişkinler hem de çocuklar için ideal bir atıştırmalık olduğunu düşündüğümüz bal ve fındığın muazzam birlikteliğinden oluşan BallıMix, kısa zamanda kahvaltı masalarının baş köşesine kondu!
Bal, arıların çiçeklerden topladığı nektarın, vücutlarından salgıladıkları bir takım enzimlerle işlenmesi sonucu oluşan bir gıda maddesidir. "Arılar balı üretmek için neler yapıyor?"sorusunun cevabını sizin için hazırladık.
Sağlıklı ve fit olmak için başladığınız bu maratonunuzda besin seçimlerinizi özenle gerçekleştirmelisiniz. Diyet yaparken uzak durmanız gereken uygulamaları sizin için listeledik.
Kinaoyı 4 bardak su ile orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika haşlayın ve süzün. Kinaoların soğuması için, yaklaşık 15 dakika buzdolabında bekletin.
Krep hamuru için süt, elenmiş un, bir tutam tuz ve yumurtaları, mikserle ya da çırpma teli yardımıyla, pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın.
Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın.
Şeftalileri soyun, çekirdeklerini çıkarın, gelişigüzel şekillerde doğrayın. Blendırın içine, doğradığınız şeftaliyi, Balparmak balı, sütü ve son olarak yoğurdu ilave edin.
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Prof.Dr. Ahmet Aydın ve Prof.Dr. Erdem Yeşilada yönetiminde yapılan bir araştırmada, bal ilave edildiğinde siyah çay ve bitki çaylarının antioksidan gücündeki artışlar incelendi.
Turunçgiller kış mevsiminde bolca bulabileceğiniz meyveler kategorisinde yer alır. Greyfurt içerdiği C vitamini ile yüksek besin değerine sahip bir meyvedir.
Limonu ikiye kesin. Yarısının suyunu çıkartın. Kalan yarısını da ince ince dilimleyin. Çilekleri temizleyip dilimleyin.
Ünü Anadolu coğrafyasından dünyaya yayılan Türk kahvesinin kültürümüze Osmanlı döneminde Yemen Valisi Özdemir Paşa’nın İstanbul’a kahve çekirdeği getirmesiyle girdiği ifade ediliyor. Geç kalan kahvelere “Yemen’den mi geliyor?” sorusu da işte bu yüzden soruluyor. Meşhur Türk kahvesi, ilk dönemlerden bu yana çekirdeklerin tavalarda öğütülüp havanlarda dövülmesinin ardından cezvede kaynatılarak hazırlanıyor.
Maydanozu kim sevmez? Her salatanın baş tacı olan bu bitkinin, ülkemizde hangi yöre olduğu fark etmeksizin, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olduğu kesin! Peki ya maydanoz tohumu? Evet, her ne kadar ilginç görünse de bu bitkinin tohumları da insan yaşamına katkı sağlamayı başarıyor. Nasıl mı? Hadi gelin öğrenelim!
Birçok kültürde bereket, bolluk ve iyi şansın sembolü olarak görülen nar, binlerce yıldır yetiştirilmeye ve severek tüketilmeye devam ediyor. Salatalardan smoothie'lere, kokteyllerden tatlılara kadar pek çok alanda kullanımı olan bu meyvenin adı antik metinlerde dahi geçiyor!
Sıcacık yaz günlerinde serinleten bir tat, soğuk kış aylarında ise iyilik deposu… Limon, yılın her mevsimi günlük yaşamdaki yerini koruyor. Damaktan kolay silinmeyen keskin tadıyla bu meyve, sadece mutfaklarda değil daha pek çok alanda da kullanılıyor. Peki, limonun esrarengiz bir geçmişe sahip olduğunu biliyor muydunuz?
Hint mutfağının vazgeçilmezi olarak anılan kimyon, kendine has tadıyla yemeklere benzersiz bir lezzet katmayı başarıyor. Siz de hayatınıza biraz tat katmaya ne dersiniz? Bu küçük tohumları ister bütün ister öğütülmüş halde kullanarak, sıradan bir yemeği dahi benzersiz bir tarife dönüştürebilirsiniz!
Arıcılık faaliyetleri bu sıralar sizin de ilginizi çekiyor olabilir. Ancak arıcılık, anlık hevesle başlanacak bir hobi olmaktan çok uzakta duruyor. Arıcılık faaliyetlerini ve arıcılıkta hangi malzemelerin kullanıldığına göz atın!
Boğaz yakmayan dengeli aroması ve yoğun tadıyla çam balı, kalabalık kahvaltı sofralarının ve hafif tatlı tariflerinin vazgeçilmez bir parçası! Peki, lezzet bakımından diğer bal çeşitlerinden ayrılan çam balı başka hangi özelliklere sahip olabilir?
Dört mevsim boyunca yeşil kalmayı başaran çam ağaçları, kendine has kokulu salgıları ve aromatik maddeleri ile bal arılarının değerli besin kaynakları arasında yer alıyor.
En sevilen besinlerinden biri olan bal hem arıların hem de arıcıların yoğun çalışması ile meydana geliyor. Balın soframıza ulaşma aşamasında, birbirinden farklı amaca hizmet eden birçok arıcılık malzemesi kullanılıyor. Peki, bu özel mesleğin ayrılmaz bir parçası olan arıcı körüğünü daha önce hiç görmüş müydünüz?
Görüntüsünün güzelliğiyle dikkat çeken arı otunun ismini daha önce duymuş muydunuz? “Faselya” ya da “mor solucan otu” gibi adlandırmalara da sahip olan bu arı dostu bitkiye dair öğreneceğiniz çok değerli bilgiler var!
Bal üretimi dışında arıları ne kadar tanıyorsunuz? Arılar bal üretiminin yanı sıra olağanüstü çalışma şekilleri, hiyerarşik yapıları ve ekolojik dengeyi koruma özellikleriyle diğer pek çok canlıdan sıyrılmayı başarıyor. Bu sıra dışı varlıklar hakkında öğrenecek daha çok bilgi var!
Tadı damakta kalan lezzetli bir yemek söz konusu olunca, maydanoz sizce de vazgeçilmez malzemelerden biri değil mi? Peki, bu bitki hakkında muhtemelen henüz bilmediğiniz pek çok özellik olduğunu söylesek? Keşfetmek için geç değil!
İnsanlar için iyilikle dolu bir “kalbi” olan bitki: Enginar! Sadece görünüşüyle değil besleyici özelliğiyle de ön plana çıkan bu besinin, aslında bir çiçeğin tomurcuğu olduğunu biliyor muydunuz? Hadi, enginara dair tüm bilinmeyenleri birlikte keşfedelim!